Російські бобслеїсти позбавлені золотих медалей Олімпіади в Сочі через допінг

Поділитися
Російські бобслеїсти позбавлені золотих медалей Олімпіади в Сочі через допінг Медалі перейдуть до інших спортсменів © РИА Новости
Російські спортсмени знову покарані.

Чотири російських бобслеїста Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Дмитро Труненков і Олексій Негодайло втратили золоті медалі зимових Олімпійських ігор у Сочі в 2014 році через допінг, повідомляє Insidethegames.biz.

Рішення набуло чинності офіційно, хоча їх визнали винними у вживанні допінгу під час змагань у грудні минулого року.

Таким чином, перше місце в змаганнях двомісних екіпажів дісталося швейцарцям Беату Хефті і Алексу Бауманну, а в четвірках чемпіонами після перерозподілу стали бобслеїсти з Латвії Арвіс Вілкасте, Яніс Стренге, Оскар Мелбрадіс і Даумант Дрейшкенс.

Зубков після завершення кар'єри очолював Федерацію бобслею Росії. Він відмовляється повернути свої медалі в Міжнародний олімпійський комітет, через що потрібно чеканити нові, щоб вручити швейцарцям і латвійцям.

Нагадаємо, що в 2016 році канадський професор Річард Макларен опублікував доповідь про багаторазових випадках вживання допінгу російськими спортсменами. Його дані в основному ґрунтувалися на свідченнях екс-директора російського "Антидопінгового центру" Григорія Родченкова, який був змушений емігрувати до США. За словами Родченкова, в Росії існувала спеціальна допінгова програма з метою забезпечення високих результатів спортсменів.

На початку минулого року комісія МОК за результатами розслідування допінгового скандалу прийняла рішення призупинити статус Олімпійського комітету Росії.

При цьому чисті російські спортсмени, у пробах яких не був виявлений допінг, змогли виступити в Пхенчхані-2018 під олімпійським прапором.

Раніше повідомлялося про те, що Путін визнав факт застосування допінгу російськими спортсменами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі