Росіяни пояснили демарш на чемпіонаті світу з хокею організаційними прорахунками

Поділитися
Росіяни пояснили демарш на чемпіонаті світу з хокею організаційними прорахунками "Організаційні прорахунки" змусили не завадили канадцям розгромити Росію © IIHF
У своєму рішенні покинути лід під час церемонії нагородження та під гімн країни переможців канадців російські хокеїсти не побачили нічого страшного.

Російські хокеїсти і чиновники спробували пояснити достроковий вихід з льоду під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з хокею в Празі: за їх словами, росіяни просто не розібралися в ситуації. Проявляти неповагу до суперника ніхто не збирався.

Президент Федерації хокею Росії Владислав Третяк зазначив, що відхід хокеїстів пов'язаний з організаційним прорахунком.

"Ніякого конфлікту немає. Збірна Росії поважає команду Канади, яка гідно грала і заслужено здобула перемогу. Як правило, організатори змагань контролюють подібні церемонії, а в цей раз вийшло так, що відразу після матчу ворота, що ведуть в роздягальню, виявилися відкритими. Сталася якась плутанина, це був організаційний прорахунок", - зазначив Третяк.

"Незрозуміла вийшла ситуація, не знаю, чому так сталося, одна група хлопців стала йти з льоду, а інша залишалася. Природно, що коли більшість хлопців залишили лід, пішли і всі інші", - зазначив захисник Дмитро Куликов.

У фіналі чемпіонату світу Канада розгромила Росію 6:1, а коли чемпіонам повинні були вручити золоті медалі, а в їх честь вже грав гімн, частина російських хокеїстів на чолі з одним із найдосвідченіших гравців Іллею Ковальчуком пішли з майданчика в роздягальню.

Вчинок викликав обурення у вболівальників, а також хокейних функціонерів. Президент Міжнародної федерації хокею (ІІХФ) Рене Фазель зазначив, що росіяни понесуть покарання за свій вчинок. Правда він не уточнив, які саме санкції чекають Росії.

Примітно, що хокеїсти, які залишилися на льоду - Олександр Овечкін, Євген Малкін, є зірками Національної хокейної ліги.

Додамо, що в наступному сезоні чемпіонат світу відбудеться в Москві і Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Під час хокейного матчу в Твері тренери команд побилися на лаві запасних

Збірна України з хокею свій наступний сезон проведе у дивізіоні 1В: українці будуть боротися за підвищення в класі на змаганнях у Загребі. Турнір відбудеться в середині квітня 2016 року, а суперниками українців будуть збірні Литви, Естонії, Великобританії, Румунії, а також господарі хорвати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі