Росія може бути виключена з усіх легкоатлетичних змагань

Поділитися
Росія може бути виключена з усіх легкоатлетичних змагань Комісія вирішила покарати Росію © eurosport.ru
Корупційний скандал у Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) матиме продовження у вигляді санкцій.

Глава Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Себастьян Коу прийняв рішення терміново почати розгляд питання про введення санкцій до Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА). Мова може йти про повне виключення російських легкоатлетів з усіх офіційних змагань на певний строк. Це також стосується і Олімпіади 2016-го року.

За даними керівника незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства Річарда Паунда, в Росії існує розвинена система застосування допінгу, яка підпорядковується міністру спорту Віталію Мутко. Також ряд антидопінгових лабораторій Москви може позбутися акредитацій за підміну та знищення 1417 зразків.

Раніше виданню The Sunday Times стало відомо, що вісім російських легкоатлетів у 2011 році заплатили колишнім керівникам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), щоб їх не дискваліфікували за вживання допінгу. Деякі з спортсменів потім стали призерами Олімпійських ігор 2012 року.

Зокрема, за даними ЗМІ, отримали хабара екс-президент IAAF Ламін Діак і колишній глава антидопінгового департаменту IAAF Габріель Долле. Обидва чиновника вже заарештовані. Імена спортсменів, які давали хабарі, не називаються.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі