Рекордний стрибок австралійського парашутиста зі стратосфери перенесено на 14 жовтня

Поділитися
Австралійський парашутист-екстремал Фелікс Баумгартнер здійснить рекордний стрибок 14 жовтня, йдеться в заяві організаторів.

"Якщо погода дозволить, австралієць отримає черговий шанс, аби вписати своє ім'я в історію і побити чотири світові рекорди своїм стрибком з краю космосу у неділю", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, раніше час стрибка вже переносили через погодні умови.

Екстремальний парашутист має намір піднятися на стратостаті - гігантській повітряній кулі, яка працює на гелії, - на висоту 36 тисяч 576 метрів, звідки буде здійснений стрибок. Якщо Баумгартнер успішно приземлиться, то він встановить одразу кілька світових рекордів: щодо максимальноої висоти стрибка з парашутом, тривалості польоту у вільному падінні, максимальної швидкості падіння, а також максимальної висоти пілотованого польоту в стратосфері.

43-річний Баумгартнер пробуде у вільному падінні більше п'яти хвилин і повинен розкрити парашут на висоті 1,5 тисячі метрів.

"Безстрашний" Фелікс, як його називають у ЗМІ, попередив, що після цього стрибка він має намір припинити займатися парашутним спортом.

За спиною у австрійського парашутиста два стрибки зі стратосфери, які були підготовчими до нинішнього, рекордного стрибка, а також екстремальні стрибки з хмарочосів і навіть зі статуї Ісуса Христа у Ріо-де-Жанейро. !zn

Читайте також:

Відважний скайдайвер поб’є рекорд швидкості вільного падіння (LIVE)

Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)

Британський каскадер стрибнув без парашута з висоти 700 метрів (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі