Ребров підтримав ідею введення плей-офф в чемпіонаті України

Поділитися
Ребров підтримав ідею введення плей-офф в чемпіонаті України Ребров виділив ряд проблем в можливій зміні формату чемпіонату © sport.bigmir.net
Головний тренер "Динамо" поділився думкою про можливу зміну формату Прем'єр-ліги.

Деякі команди українського чемпіонату переживають серйозні фінансові проблеми, тому велика ймовірність, що турнір в найближчому майбутньому продовжить втрачати учасників. З цієї причини допускається зміна формату першості для підняття інтриги.

За словами Сергія Реброва, такий сценарій можливий, але потребує додаткового опрацювання: "Ми давно говоримо про введення другої частини чемпіонату, плей-офф, і особисто я не проти такої формули першості. Але тут головне - зберегти мотивацію у всіх клубів на третє коло, на ту саму другу частину, про яку ви говорите".

"Припустимо, що перші чотири команди за підсумками основного етапу турніру будуть боротися за медалі та місця в єврокубках. А який інтерес у другої четвірки? Як будуть виступати аутсайдери, якщо в нашому чемпіонаті ім'я вибуваючого в першу лігу колективу найчастіше відомо задовго до фінішу сезону? Так що питань багато".

"Чи варто враховувати у другій частині чемпіонату очки, здобуті в першій частині? Так, це навіть обговорювати не варто! Звичайно, очки потрібно залишати, а як інакше? Ти граєш весь чемпіонат, заробляєш якісь бали, а потім їх знімають, і долю першого місця вирішують кілька матчів. На мій погляд, це в корені неправильний підхід".

Відзначимо, що зараз в українській Прем'єр-лізі ведуть боротьбу 14 команд, однак запорізький "Металург" і харківський "Металіст" знаходяться на грані фінансового краху.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі