Правителі Катару можуть купити «Манчестер Юнайтед»

Поділитися
Правляча сім'я Катару зробила пропозицію нинішнім власникам англійського футбольного клубу «Манчестер Юнайтед» викупити його за 1,5 мільярда фунтів стерлінгів (близько 2,5 мільярда доларів). За наявними даними, в якості можливого покупця виступає «Катар Холдинг» - контрольований монаршою сім'єю суверенний інвестиційний фонд країни.

Представники сімейства Глейзерів, які володіють «МЮ», офіційно спростовують факт надходження пропозиції щодо купівлі команди. Незважаючи на це, британській пресі стало відомо, що у грудні були проведені переговори між нинішніми власниками і катарською стороною. Правляча сім'я Катару виступила із заявкою про купівлю прославленої англійської команди незабаром після того, як ця багата на газ близькосхідна країна отримала на початку грудня право на проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Катар зараз робить зусилля, щоб зміцнити свій престиж у світі футболу. Так, у середині грудня катарський благодійний фонд уклав з іспанською командою «Барселона» найбільший в історії футболу спонсорський контракт із розміщення логотипу на формі гравців. Вартість контракту оцінюється у 125 млн фунтів (200 млн доларів), проте в разі успішного виступу клубу сума може зрости до 145 млн фунтів.

У даний час переговори припинено, тому що сім'я Глейзерів запросила за «Манчестер Юнайтед» занадто високу ціну - 2 млрд фунтів. Однак, як пише британська преса, очікується, що через деякий час катарська сторона виступить з новою, більш щедрою пропозицією.

На думку британських коментаторів, сімейство Глейзерів, швидше за все, зацікавлене в тому, щоб продати клуб із прибутком.

Нагадаємо, правляча сім'я Емірату Катар має у Великобританії великі інвестиції. Так, у минулому році катарський інвестиційний фонд придбав знаменитий лондонській універмаг «Херродс» у його колишнього власника, єгипетського підприємця Мухаммеда аль-Файєда. Прем'єр-міністр Катару шейх Хамад бен Халіфа Аль Тані є одним зі співвласників нещодавно побудованого в Лондоні поряд із «Херродсом» житлового комплексу «Уан Гайд Парк» - найдорожчого багатоквартирного будинку у світі.

За матеріалами Вести

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі