Повєткін готовий судитися з Кличком-молодшим через розподіл призових

Поділитися
Повєткін готовий судитися з Кличком-молодшим через розподіл призових Володимир Кличко і Олександр Повєткін © sport-xl.net
У правилах організації не описана ситуація, коли торги ведуться між регулярним чемпіоном і суперчемпіоном.

Штаб Олександра Повєткіна засмучений рішенням Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), що выдклала бій з українцем Володимиром Кличком, а також встановила розподіл призового фонду, і готовий оскаржувати його в тому числі і в суді, заявив менеджер російського боксера Володимир Хрюнов.

"Рішення WBA винесли вночі. Звичайно, ми ним незадоволені. Є речі, які нас не влаштовують серйозно, і ми будемо їх заперечувати, у тому числі і в суді, - заявив Хрюнов. - Тут є процедура, і такі рішення так просто не проходять. Ми спантеличені тим, що сталося, тому будемо відстоювати свої інтереси. Розподіл призового фонду - це те, що ми будемо оскаржувати".

Хрюнов зазначив, що у нього "є рішення WBA в абсолютно аналогічній ситуації (з боєм) Гільєрмо Джонс - Денис Лєбєдєв. І пункт у правилах WBA один-єдиний, в якому написано (про розподіл призового фонду між чемпіоном і претендентом) - 55 на 45".

Він розповів, що в правилах організації не описана ситуація, коли торги ведуться між регулярним чемпіоном і суперчемпіоном. "Але усно під час консультацій з WBA було сказано, що в даній ситуації це правило застосовується - 55 на 45, - підкреслив менеджер. - Тому тут тлумачення своїх власних правил у мене викликає багато питань".

Хрюнов заявив, що поки ситуація з боєм залишається невизначеною, і Повєткін не починає свою підготовку.

WBA надала Кличку-молодшому спеціальний дозвіл на добровільний захист титулу перед обов'язковим захистом проти "регулярного" чемпіона Повєткіна. Росіянин і українець, який володіє титулом суперчемпіона WBA, за цим рішенням повинні домовитися про контракт до кінця лютого, а бій провести до 31 липня. Раніше організація зобов'язувала їх провести поєдинок в лютому.

WBA встановив, що гонорар у бою Повєткін - Кличко повинен бути розділений в наступному співвідношенні: 75% - українцеві, 25% - росіянину. Якщо Кличко програє добровільний захист, то в бою з новим чемпіоном WBA Повєткін отримає 50%. !zn

Читайте також:

Кличко дозволили перенести бій з Повєткіним на липень

Британець Тайсон Ф'юрі пообіцяв позбавити світ боксу від братів Кличків

Кличко-молодший вирішив замінити Повєткіна кубинським боксером

Кличко-молодший і Повєткін у встановлений WBA термін не домовилися про проведення бою

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі