Помічника президента ФІФА звинуватили у переказі $ 10 млн фігуранту справи про хабарництво

Поділитися
Помічника президента ФІФА звинуватили у переказі $ 10 млн фігуранту справи про хабарництво На даний момент слідство з'ясовує, чи був транш у 10 млн саме хабарем © Sky Sports
Корупційний скандал у ФІФА набирає обертів.

Федеральна влада США звинуватили помічника президента ФІФА Жерома Вальке в переказі 10 млн дол у 2008 році іншому високопоставленому співробітникові ФІФА Джек Уорнер.

Даний аспект є ключовою частиною звинувачення Уорнера в отриманні хабара в обмін допомогти ПАР отримати право на проведення чемпіонату світу в 2010 році, повідомляє The Wall Street Journal.

На даний момент Вальке не входить в коло обвинувачених, так як слідчі ще не з'ясували, чи був даний фінансовий переклад саме хабарем.

У свою чергу, керівник футбольної федерації ПАР Данні Йордан пояснював, що даний транш призначався для розвитку футбольної інфраструктури в країнах Карибського басейну. У той час Уорнер очолював союз футбольних федерацій Північної і Центральної Америки (КОНКАКАФ).

Жером Вальке з 2003 року працював у ФІФА директором з маркетингу і залишив займану посаду в грудні 2006 року за рішенням нью-йоркського суду за повторне надання неправдивих відомостей про спонсорську угоду з платіжними системами MasterCard і Visa. У 2007 році Зепп Блаттер затвердив його генеральним секретарем ФІФА.

Читайте також: Колишнього віце-президента ФІФА вивезли з тюрми на швидкої допомоги

27 травня в Швейцарії заарештували кілька високопоставлених співробітників ФІФА за підозрою у хабарництві, саме з цього інциденту почався найбільший корупційний скандал в організації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі