Помер автор історичного гола "Динамо" в 1954 році Михайло Коман

Відео
Поділитися
Помер автор історичного гола "Динамо" в 1954 році Михайло Коман Михайло Коман віддав "Динамо" понад 60 років свого життя
Михайло Коман протягом більш ніж 50 років пропрацював у системі київського "Динамо", виховуючи нові футбольні таланти. А в далекому 1954-му його гол приніс динамівцям перший в історії трофей.

У Києві на 87-му році життя помер легендарний динамівець Михайло Коман. Нападник "Динамо" виступав за "біло-синіх" у 40-50-ті роки, а з 1960-го перейшов на тренерську роботу в системі клубу.

Коман народився в 1928 році на території сучасної Словаччини, а футболом почав займатися на Закарпатті в містечку Виноградів. У "Динамо" Коман перейшов зі складу ужгородського "Спартака".

У складі "Динамо" за 10 років Коман провів 172 матчу, відзначившись у них 62 рази. Тричі Коман входив до числа 33 кращих футболістів СРСР. Напевно найважливіший гол у своїй динамівської карьре нападник забив 20 жовтня 1954 року у фінальному матчі Кубка СРСР. Тоді "Динамо" зустрічалося з єреванським "Спартаком" і при рахунку 1:1 на 69-й хвилині відзначився точним ударом, який став вирішальним. "Динамо" здобуло перший у своїй історії трофей.

На тренерській роботі у дублі "Динамо" він виховав не одне покоління футболістів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі