Польська поліція зачищає ряди фанатів перед Євро-2012

Поділитися
© turline-ua.blogspot.com
Серед фанатських угрупувань у Польщі вже заарештовано сотні людей. Перед початком Євро-2012 всі країни нададуть списки агресивних уболівальників, яким закриють в'їзд до Польщі і в Україну.

Польська поліція перед початком Євро-2012, який пройде в Польщі і на Україні, активно шукає правопорушників серед вболівальників, за різні злочини арештовано вже більше 600 осіб, сказав агентству «РИА Новости» прес-секретар поліції Польщі Маріуш Соколовський.

За його словами, польська поліція вже кілька місяців працює серед фанатських угруповань, виявляючи правопорушників в їх середовищі. «Відповідно до рішення попереднього глави головного штабу поліції вже не перший місяць активно утворюються злочинні урупування, сформовані з числа уболівальників», - сказав він.

У вівторок, 29 травня, поліція заарештувала за торгівлю синтетичними наркотиками понад 40 учасників злочинного співтовариства і його ватажка - одного з неформальних лідерів вболівальників варшавської «Легії» Петра Старуховіча. За даними слідства, відомий своєю агресивною поведінкою чоловік налагодив збут амфетаміну серед фанатів, за що і був заарештований.

«Ця справа розслідувалася багато місяців. Вона не пов'язана з Євро-2012, але, якщо б ми не провели арешти зараз, нас би потім звинуватили в бездіяльності», - сказав Соколовський.

Як сказав Соколовський, проблема агресивної поведінки вболівальників поступово втрачає гостроту. «Число правопорушень на стадіонах в 2012 році знизилося на 50% в порівнянні з 2010 роком», - сказав він.

Цьому сприяє і заборона на відвідування матчів для хуліганів. У «чорний список» внесено вже близько 1 тисячі осіб. Напередодні Євро-2012 прислали списки з декількох сотень агресивних фанатів Росія і Білорусь. Решта країн, звідки очікується наплив уболівальників, обіцяють привезти такі списки безпосередньо перед початком чемпіонату.

Скандал у Польщі викликав на цьому тижні репортаж Бі-бі-сі про расизм у країнах організаторів чемпіонату. У ньому були показані випадки нападів на темношкірих людей на футбольних стадіонах. Колишній гравець англійської збірної Сол Кемпбелл після перегляду сюжету закликав своїх співвітчизників не їхати на турнір, щоб не загинути.

Читайте: Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україні: «Назад ви можете повернутися в труні»

МВС Польщі та організатори турніру відкинули звинувачення, заявивши, що прояви расизму зустрічаються по всій Європі, і Польща не є винятком. Польська поліція гарантувала безпеку гостей, а представник оргкомітету Євро-2012 запросив Кемпбелла відвідати Польщу.

В українському МЗС заяви про расизм в Україні назвали «надуманою і міфічної проблемою», яка спрямована на дискредитацію Євро-2012. !zn

Читайте також:

МЗС України не згоден з британцями: за рівнем расизму велика частина країн ЄС далеко попереду


Половина іноземних вболівальників приїдуть до України на Євро-2012 без квитків

Організатори запевняють, що на Євро-2012 фанати битися не будуть

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі