Польща може втратити право на Євро-2012 через фанатів

Поділитися
© uefa.com
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що країна ризикує втратити право на проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, якщо не будуть вжиті заходи щодо забезпечення безпеки вболівальників на стадіонах. Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

За словами Д. Туска, у Польщі є кілька місяців, щоб забезпечити дотримання закону про проведення масових заходів.

"Якщо ми не зможемо організувати безпеку польських та іноземних вболівальників, Євро-2012 опиниться під загрозою", - підкреслив глава польського уряду.

Водночас представник МОК "Євро-2012 Польща" Юліуш Глускі підтвердив, що УЄФА ретельно стежить за поведінкою польських уболівальників на стадіоні, але при цьому запевнив, що проведенню Євро-2012 в Польщі нічого не загрожує.

"На чемпіонаті Європи будуть найвищі стандарти безпеки", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше УЄФА не раз звертала увагу польської влади на поведінку місцевих футбольних фанатів на матчах національного чемпіонату і за кордоном, відзначаючи, що ті негативно впливають на образ країни-господині чемпіонату Європи.

У березні шанувальники збірної Польщі влаштували безлади на товариському матчі з Литвою в Каунасі. Тоді поліції довелося застосовувати сльозогінний газ, а близько десятка найбільш агресивних "уболівальників" були заарештовані.

Останньою краплею терпіння стали заворушення, які влаштували фанати "Легії" і "Леха" під час фіналу Кубка Польщі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі