Польща запропонувала провести Євробаскет-2015 разом з Україною

Поділитися
Польща запропонувала провести Євробаскет-2015 разом з Україною © iSport.ua
Поляки стверджують, що досвід спільного проведення Євро-2012 можна застосувати і до баскетбольного чемпіонату Європи. Втім, якщо проаналізувати пропозицію Польщі, то без турніру залишиться мінімум половина з шести українських міст, що приймають Євробаскет.

Минулого тижня польська федерація баскетболу разом з чеською запропонувала ФІБА провести Євробаскет-2015 у своїх країнах спільно з Україною.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

"ФІБА-Європа схвильована подіями в Україні більше, ніж організацією Євробаскету. ФІБА не проти перенести турнір в іншу країну, але Україна вже заплатила половину внеску організатора (4 мільйони євро), а відібрати у неї турнір без повернення внеску не можна. Тому ми пропонуємо ФІБА таке рішення: зробіть Польщу основним організатором турніру, а в Україну відправте одну з груп", - запропонував президент польської федерації баскетболу Гжегож Бащанський.

"Футбольний Євро-2012 довів, що подібні турніри якісно проводять одночасно дві країни", - вважає керівник із Польщі.

Планується, що Польща може провести ігри у Вроцлаві та Катовіце, Чехія заявить Прагу (як варіант - Пардубіце або Ліберець), а Україна делегує Львів.

Нагадаємо, що на початку року представники ФІБА-Європа висловили стурбованість рівнем підготовки України до проведення Євробаскету-2015. Тоді європейці висловили свої претензії президенту Федерації баскетболу України Олександру Волкову, який, будучи народним депутатом від Партії регіонів, на їхній погляд, занадто захопився політикою. Однак з переформатуванням влади в Україні ситуація не змінилася.

Минулого тижня голова оргкомітету Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський зустрічався з керівниками ФІБА-Європа, які запевнили його, що поки зацікавлені у проведенні турніру саме в Україні.

Доля Євробаскету-2015 в Україні буде вирішуватися 22-го березня, на спеціальному засіданні правління ФІБА-Європа у Мюнхені. За останній тиждень українська сторона зробила все від неї залежне, щоб зберегти проведення турніру за собою, незважаючи на нестабільну політичну ситуацію в країні.

Нагадаємо, Україна отримала право на проведення Євробаскету-2015 у грудні 2011 року. Турнір заплановано на вересень 2015-го. У змаганнях, які приймуть шість українських міст, візьмуть участь 24 європейські збірні. !zn

Читайте також:

У ФІБА-Європа поки не планують позбавляти Україну Євробаскету-2015

"Будівельник" обіграв "Донецьк" і завоював Кубок України

Франція має намір провести Євробаскет-2015 замість України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі