Покарання за договірні матчі в Україні може скласти від 2 до 5 років позбавлення волі

Відео
Поділитися
Покарання за договірні матчі в Україні може скласти від 2 до 5 років позбавлення волі За договірні матчі будуть карати штрафами і тюремними термінами © fcbrovar.obolon.ua
Нечесна спортивну гра буде каратися кримінальною відповідальністю.

Покарання за організацію і участь в договірних матчах в Україні може перейти з дисциплінарної площині в кримінальну відповідальність.

Влітку президент ФФУ Андрій Павелко разом з депутатом Андрієм Кожем'якіним подали на розгляд Верховної ради законопроект "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень". Найближчим часом він буде розглянутий.

За словами керівника служби розслідувань ФФУ Андрія Мадзяновького, штрафи за договірні матчі будуть досягати 2,5 мільйона гривень, термін - до 5 років позбавлення волі.

"Може, сума не така й велика, але це один з найбільших штрафів, який взагалі передбачено за злочини такого калібру, такого масштабу. Цим законом визначається кримінальна відповідальність, насамперед вона передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років", - сказав Мадзяновський в коментарі програмі "Профутбол".

Також зазначається, що гравці, які вже брали участь у підозрілих матчах, незалежно від того, чи впливали вони на хід зустрічі, потрапили в поле зору ФФУ. "Коли футболіст переходить в інший клуб, переїжджає в іншу країну, за запитом ми можемо на кожного гравця дати, скажімо так, портфоліо: цей гравець брав участь в 12 матчах, але особливо відзначився в двох матчах. Гравці команд U-19 та U-21, може, думають, що їхні матчі ніхто не бачить, але вони помиляються. Їхні матчі бачать, і це впливає на їх майбутнє", - підкреслив Мадзяновський.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі