Покарання за безлади на стадіонах треба посилити - Григорій Суркіс

Поділитися
Покарання за безлади на стадіонах треба посилити - Григорій Суркіс Суркіс вважає, що треба посилити систему штрафів © footballnews.com.ua
Почесний президент ФФУ і віце-президент УЄФА впевнений, що Україні слід переглянути ставлення до порушників на стадіонах під час футбольних матчів.

За останній час на стадіонах стався цілий ряд резонансних інцидентів за участю фанатів, які спричинили і ще можуть спричинити серйозні наслідки для команд, що виступали в цей час на футбольному полі.

"Що стосується існуючої методики забезпечення правопорядку на футбольних стадіонах нашої країни, то давно назріла необхідність її перегляду – як в рамках діючих регламентних та загальноправових норм, так і в перспективі більш ефективного і системного підходу на законодавчому рівні".

"В даний момент доводиться констатувати, що існуючі покарання за неадекватну поведінку на футбольних стадіонах просто сміховинні і жодним чином не служать стримуючим чинником для потенційних порушників. Більшість проступків недисциплінованих вболівальників кваліфікується як дрібне хуліганство і не тягне за собою відчутних санкцій", - зазначив Григорій Суркіс.

"Вибіг на поле "поговорити" з голкіпером у матчі, який показують у прямому ефірі національного телебачення? Отримай символічний штраф. Вирішив з групою товаришів відлупцювати невподобаних вболівальників? Можеш взагалі уникнути покарання, якщо потерпілі з якихось причин не подали заяву в міліцію. Підозрюю, що зазвичай так і відбувається – можливо, багато в чому саме тому і стався відомий епізод на матчі "Динамо" – "Челсі".

При цьому функціонер впевнений, що посилення заходів безпеки не зашкодить мирним глядачам, які будуть приходити на футбол:

"Я не кажу про якийсь утиск прав вболівальників. Тим більше, нічого боятися законослухняним відвідувачам стадіонів. Проте всі повинні розуміти: між "п'яним забігом" у себе у дворі і на футбольному полі, в результаті якого може бути зірваний матч, спровоковані заворушення на трибунах, а згодом застосовані санкції до арені, клубу або збірної – велика різниця. І відповідальність – теж повинна бути різною. Можливо, є сенс окремо класифікувати подібні проступки на внутрішніх і міжнародних матчах, так як в останньому випадку серед іншого порушується питання іміджу всієї країни, поліпшення якого є одним з головних національних інтересів в наш час".

Нагадаємо, що під час матчу між "Динамо" і "Челсі" на "Олімпійському" група людей напала на темношкірих глядачів, після чого в УЄФА було відкрито справу і розпочато розслідування, за підсумками якого стадіону і клубу "Динамо" буде винесено покарання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі