У рамках кримінальної справи ЧС-2018 допитають російського міністра - Guardian

Поділитися
У рамках кримінальної справи ЧС-2018 допитають російського міністра - Guardian Віталія Мутко викликали в генпрокуратуру Швейцарії © tacopshq.com
Віталій Мутко викликаний до Швейцарії на допит у генеральну прокуратуру.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко був викликаний на допит генеральною прокуратурою Швейцарії у справі про вибори господарів ЧС-2018 і 2022, пише The Guardian.

За інформацією видання, голова оргкомітету чемпіонату світу-2018 в Росії входить в число десяти чиновників ФІФА, викликаних на допит з приводу порушень, що сталися при голосуванні на виборах.

Крім Мутко називаються наступні члени виконкому ФІФА: Ісса Хайяту (президент Конфедерації футболу Африки), Анхель Марія Вільяр Льона (глава Королівської федерації футболу Іспанії), Мішель Д ' Хуг (Бельгія), Шенес Ерзік (Туреччина), Вораві Макуді (Таїланд), Маріос Лефкарітіс (Кіпр) і Хані Або Ріда (Єгипет).

Віталій Мутко раніше був президентом російського "Зеніту" із Санкт-Петербурга, який в останнє десятиліття тісно пов'язаний з "Газпромом" і президентом РФ Володимиром Путіним. Потім Мутко очолював і Російський футбольний союз.

Раніше повідомлялося, що 27 травня ФБР заарештувала і екстрадувала в США шістьох високопосадовців ФІФА, обвинувачених у корупції. За даними ЗМІ, корупційна діяльність поширювалася на прийом заявок на проведення чемпіонатів світу, маркетингових угод і контрактів на телетрансляції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі