"Плюси" запропонували телевізійні контракти "Ворсклі" і "Зорі"

Поділитися
"Плюси" запропонували телевізійні контракти "Ворсклі" і "Зорі" "2+2" залишився без єврокубків © megasports.ru
У найближчі три роки "2+2" не покаже єврокубки, але може "перетворити футбольні канали ТРК "Україна" в "Шахтар-ТБ".

"Плюси" програли тендер УЄФА на трансляцію єврокубкових матчів ТРК "Україна" і не покажуть їх протягом найближчих трьох сезонів, але спробують розширити пул Прем'єр-ліги. Про це в інтерв'ю Football24.ua розповів директор департаменту стратегії та розвитку групи компаній "1+1" В'ячеслав Фрідман.

"Якщо вдаватися в подробиці тендера, то ніяких ні матеріальних, ні юридичних претензій до ТРК "Україна" і їх каналов "Футбол 1/2" немає. Але є моральний, етичний аспект в цій справі. У нас з ТРК "Україна" на підставі трьох попередніх років роботи був прописаний меморандум про те, що ми в рівних частинах платили гроші, ділили всі матчі українських клубів у єврокубках навпіл, і по черзі "витягали" найцікавіші матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи. У серпні минулого року, коли до нас звернувся УЄФА про продовження співпраці, ми точно так же звернулися до групи каналів ТРК "Україна". Підготували всі документи, і десь за тиждень до початку тендера почали відбуватися якісь дивні речі. Керівництво ТРК "Україна" або не брало трубку, або вони говорили, що знаходяться в Москві, ніколи розмовляти і так далі, мовляв, пізніше зателефонуємо. За три дні до тендера ми все зрозуміли, здогадалися, що вони виходять своїм пакетом. Тоді ми також вийшли своїм пакетом. Вони виставили більшу, ніж ми, суму, тендер ми їм, будемо так говорити, чесно програли".

Крім того, Фрідман заявив, що в наступному сезоні загального пулу на трансляцію матчів чемпіонату України не буде: "На збережені від "програного" тендеру Ліги чемпіонів і Ліги Європи гроші ми могли б легко підписати телевізійні контракти практично з усіма клубами Прем'єр-ліги, перетворивши футбольні канали ТРК "Україна" в "Шахтар-ТБ" з ухилом на європейські чемпіонати та міжнародні футбольні турніри. Але канал "2+2" проповідує телевізійний фейр-плей, що означає заробляння грошей, а не бажання отримати футбольний телевізійний контент за будь-які гроші. Зараз ми запросили "Зорю" і "Ворсклу". Є сума, яку ми запропонували, вони думають. Сума обговорювана, порядку 15-20 мільйонів гривень за сезон. Більшість клубів нам нецікаві з комерційної точки зору. Є ще запорізький "Металург" і "Чорноморець", які нам цікаві за 10-12 мільйонів гривень за сезон".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі