Пілота Формули-1 Жюля Бьянкі виведено з коми, але стан гонщика все ще критичний

Поділитися
Пілота Формули-1 Жюля Бьянкі виведено з коми, але стан гонщика все ще критичний Жюль Бьянкі продовжує боротися за життя після страшної аварії в Японії © f1news.ru
Автогонщик більше місяця перебував у стані медимекантозного сну. Через сім тижнів лікарі вирішили, що француза можна перевести з Японії на батьківщину.

Французький автогонщик Жюль Бьянкі, що потрапив в страшну аварію під час Гран-прі Японії чемпіонату світу з перегонів серії Формула-1, пішов на поправку.

Сім'я гонщика повідомила, що напередодні лікарі вивели Бьянкі зі штучної коми - стан Бьянкі дозволило транспортувати його з Японії в університетський клінічний центр Ніцци, де опіку над пілотом Формули-1 взяли досвідчені нейрохірурги.

"Жюль зробив важливий крок. Він більше не перебуває в стані штучної коми, хоча досі без свідомості. Він дихає без сторонньої допомоги, його життєві показники стійкі, але стан як і раніше класифікується як критичний. Починається нова фаза - відновлення функції мозку", - цитує F1news.ru заяву батьків гонщика.

"Неврологічний стан Жуля залишається стійким, і хоча ситуація залишається серйозна, було вирішено перевезти його до Франції. Ми можемо підтвердити, що вчора на медичному літаку він був переправлений з госпіталю префектури Міе в Японії в Le Centre Hospitalier Universitaire в Ніцці. Ми раді, що наступна стадія відновлення Жуля пройде ближче до дому, де він буде оточений підтримкою з боку друзів і членів сім'ї".

Нагадаємо, що причиною аварії Бьянкі, в результаті чого він отримав серйозні травми голови, став удар про трактор-евакуатор, який у момент зіткнення прибирав з траси розбився болід гонщика Сутіла. Сама ж гонка на трасі в Сузукі була зупинена на 44-му колі, тоді як спочатку гонщики повинні були проїхати трасу 53 рази. Переможцем змагань став британець Льюїс Хемілтон, другим - його партнер по "Мерседеса" Ніко Росберг, третім - чинний чемпіон світу Себастьян Феттель.

Читайте також: Збірна Німеччини присвятила першу перемогу на ЧС-2014 Шумахеру, який почав одужувати

7 листопада стало відомо, що команда, за яку виступав Бьянкі припинила своє існування. Російська стайня "Маруся" не зуміла знайти фінансування для подальших виступів в чемпіонаті світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі