Паралімпійці з України заробили у Сочі-2014 понад 20 мільйонів гривень призових

Поділитися
Паралімпійці з України заробили у Сочі-2014 понад 20 мільйонів гривень призових © paralympic.org.ua
Українські паралімпійці, які протягом двох тижнів гідно представляли свою Батьківщину на землі окупантів, повернулися додому.

Українські паралімпійці, що завоювали на Паралімпіаді у Сочі 25 медалей, повернулися на бБатьківщину після більш ніж двотижневого перебування у Росії.

На урочистій зустрічі спортсменів у Києві міністр молоді і спорту Дмитро Булатов підкреслив, що всі призові, які ще до старту Ігор було обіцяно призерам, буде виплачено без затримок.

"Двадцять чотири мільйони 800 тисяч за золото, 550 за срібло та 280 за бронзу. У бюджеті вже заплановано кошти, є подання до Кабміну", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що українські спортсмени посіли четверте місце у загальному медальному заліку, виборовши 25 медалей, 5 з яких найвищої проби.

Найбільше нагород на змаганнях вибороли: Віталій Лук'яненко (2 золотих-1 срібна-1 бронзова), Юлія Батенкова (0-3-1), Оксана Шишкова (0-0-4), Олександра Кононова (1-1-1), Людмила Павленко (1-1-1), Олена Юрковська (0-2-1), Максим Яровий (0-2-1).

Всі нагороди українці присвячували Україні, яка опинилася у важкій політичній ситуації через військову агресію Росії.

Нагадаємо, що за кілька днів до відкриття зимових Паралімпійських ігор у Сочі українська делегація розглядала питання про бойкот змагань. Однак у підсумку, в останній момент відмовилася від цієї ідеї, провівши потім кілька акцій протесту. Зокрема, на церемонії відкриття і закриття Ігор Україну представляли по одному спортсмену. !zn

Читайте також:

Українську спортсменку не пускали на закриття Паралімпіади через напис "мир"

Українські паралімпійці у Сочі переступили рубіж у 20 медалей

У перший день Паралімпіади у Сочі українці завоювали 5 медалей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі