П'ятеро хокеїстів чемпіонату України викликані в національну збірну

Поділитися
П'ятеро хокеїстів чемпіонату України викликані в національну збірну Сергій Люльчук (№ 35) отримав шанс дебютувати за збірну
Герой фінальної серії, воротар київського "АТЕКа" Сергій Люльчук може стати єдиним чемпіоном у складі збірної України.

Перепетії фінального протистояння хокейного чемпіонату України між ХК "Кременчук" та київським АТЕКом не залишилися без уваги тренерського штабу збірної України.

Відразу після закінчення серії за чемпіонство, в якій перемогли кияни, в збірну були викликані двоє голкіперів кременчужан 19-річний Едуард Захарченко та його 18-річний дублер Сергій Писаренко, а також їх партнери по команді - 22-річний захисник Володимир Романенко і 19-річний нападник Сергій Кузьмик. Також свій шанс отримав 21-річний голкіпер Сергій Люльчук з Атеку, який став справжнім героєм фіналу, особливо двох останніх матчів, в яких кияни та вибили перемогу.

У нинішньому сезоні Захарченко зіграв 11 матчів у регулярному чемпіонаті України, з коефіцієнтом надійності 1,53 шайби за гру, і шість матчів у плей-офф, пропускаючи в середньому 2,8 шайби за гру. На рахунку Люльчука 12 матчів і 4,15 шайби за гру в регулярному чемпіонаті, а також участь у п'яти поєдинках плей-офф (1,9 шайби за гру).

На рахунку Романенко 5 (2+3) очок в 12 матчах регулярного чемпіонату і 4 (2+2) очки у шести поєдинках плей-офф. Сергій Кузьмик провів 12 матчів у регулярці, набравши 11 (5+6) очок і став другим бомбардиром плей-офф з 9 (1+8) очок в шести зустрічах.

Нагадаємо, Сергій Кузьмик і Едуард Захарченко виступали також на молодіжному чемпіонаті світу в Угорщині, де збірна України стала другою у дивізіоні 1В. Сергій Кузьмик був капітаном команди.



Що стосується інших хокеїстів, то вони тренуються з Олександром Годинюком і його помічниками з 1 квітня у Броварах. Поки, за інформацією ZN.UA у тренерському штабі не поспішають називати всіх, хто був викликаний у розташування збірної. Деякі гравці ще задіяні у своїх клубах, а хтось, як, приміром захисник Віталій Люткевич, відмовилися від ігор за національну команду.

Раніше від виступів за збірну відмовився один з найкращих хокеїстів останніх років нападник Олександр Матерухін. Основна причина відмови - бажання вилікувати травму, однак за деякою інформацією, Матерухін не поїде на чемпіонат світу з-за вимоги клубу - мінського "Динамо".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі