ООН перегляне відносини з ФІФА через корупцію

Поділитися
ООН перегляне відносини з ФІФА через корупцію Скандал у ФІФА тільки розгорається. Наслідки можуть бути найнесподіванішими © FIFA
Корупційний скандал остаточно зіпсував репутацію ФІФА. Співпраця з організацією під питанням.

ООН має намір переглянути свої відносини з ФІФА на тлі корупційного скандалу, що розгорівся, і арешту високопоставлених футбольних функціонерів.

Як заявив 28 травня в Нью-Йорку офіційний представник ООН Стефан Дуяррич, всесвітня організація буде стежити за розвитком подій навколо ФІФА. За його словами, мета співпраці з Міжнародною федерацією футболу полягає в тому, "щоб мирне послання ООН почули і побачили на великих спортивних змаганнях".

ООН і ФІФА мають низку спільних ініціатив з питань пропаганди здорового способу життя, рівноправності статей і захисту дітей. Крім того, організації готові почати партнерство з вирішення таких соціальних проблем, як боротьба з бідністю, дотримання прав людини та охорона навколишнього середовища. При цьому жодна із спільних ініціатив ООН і ФІФА не пов'язана з фінансуванням однієї зі сторін.

У Швейцарії заарештували кілька високопоставлених співробітників ФІФА за підозрою в корупційній діяльності. Шестеро заарештованих були екстрадовані в США по кримінальній справі, яка розслідувалася ФБР у США. Розслідування стосується процедури вибору країн-господарок чемпіонату світу-2018 (Росія) і 2022 (Катар).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі