Олімпійська чемпіонка Сочі розповіла про свої плани на посаді заступника міністра

Поділитися
Олімпійська чемпіонка Сочі розповіла про свої плани на посаді заступника міністра © xsport.ua
Біатлоністка Олена Підгрушна, нещодавно призначена заступником міністра молоді та спорту Дмитра Булатова, міркує про те, щоб у першу чергу полегшити життя своїм колишнім колегам.

Чемпіонка світу та переможниця зимових Олімпійських ігор у Сочі Олена Підгрушна, нещодавно призначена на посаду заступника міністра молоді і спорту України Дмитра Булатова, вже будує плани на своїй новій роботі.

Підгрушна розповіла, що пропозиція перейти на роботу в "кабінет" було для неї несподіваним, але вона, зваживши всі за і проти, зважилася. В першу чергу, щоб допомогти українському спорту в нелегкі часи.

Завданнями міністерства у зв'язку з цим будуть відновлення спортивної інфраструктури, стан якої в Україні справді жалюгідний.

"Перша мета - відстояти те, що у нас на сьогоднішній день є. З тією проблемою, з якою ми зіткнулися в минулому році - спортивна база у Підгородньому Тернопільської області. Там реально була загроза втратити все: і базу, і трасу, і стрільбище", - розповіла Підгрушна.

"Зараз це все розслідується, шукають винуватців, і хочеться сподіватися, що все-таки все зміниться. Якщо все це стабілізується, ми зможемо запрошувати спонсорів і відбудовувати базу. Бо я виросла на ній і стала Олімпійською чемпіонкою з Підгороднього, звичайно, це буде моїм дітищем, яке я буду оберігати, опікуватися і відстоювати. Нехай там не міжнародний комплекс, але ми повинні зробити все, щоб українські спортсмени могли приїжджати і готуватися на території України, і у них не було потреби виїжджати за кордон", - вважає новопризначена чиновниця.

Нагадаємо, що на території біатлонної бази рішенням міської і районної влади видавали ділянки, на яких планувалася дачна забудова. звичайно, наявність на місці для спортивних тренувань будівельної техніки, а потім і сторонніх людей, не відповідала нормам безпеки, а також ставила під питання сам тренувальний процес.

Колишній міністр Равіль Сафіуллін обіцяв розібратися з базою ще влітку 2013 року, однак, судячи з усього, питання так і не було вирішено.

За словами Підгрушної, сьогодні провідним спортсменам складно повністю перейти на тренування в межах України, тому майже завжди їм доводиться виїжджати за кордон.

"На своєму досвіді знаю, що провести там близько 200 днів за рік - це дуже складно і в психологічному плані, у першу чергу. При всьому своєму бажанні тренуватися в Україні, на жаль, у біатлоністів немає такої можливості. біатлон на сьогоднішній день - це один з елітних видів спорту в Україні. Що тоді говорити про види спорту другого або третього рангу, у яких немає ні бази, ні технічно-матеріального забезпечення. Разом з нашою командою ми будемо працювати над відродженням і становленням чогось нового", - розповіла олімпійська чемпіонка Сочі.

Підгрушна підкреслила, що поки не знає, чи повернеться у великий спорт, тим більше в її особистому житті після заміжжя можуть виникнути нові обставини.

Нагадаємо, що Олена Підгрушна протягом декількох років була лідером збірної України з біатлону, здобувши в 2013 році титул чемпіонки світу. !zn

Читайте також:

Двоє росіян будуть виступати за чоловічу збірну України з біатлону

Паралімпійці з України заробили в Сочі-2014 понад 20 мільйонів гривень призових

Українські біатлоністки розповіли, як під час перегонів у Сочі росіяни кричали їм "падай"

Збірна Канади виграла золото Сочі, не залишивши Швеції жодного шансу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі