Один з найкращих хокеїстів останніх років відмовився виступати за збірну України

Поділитися
Один з найкращих хокеїстів останніх років відмовився виступати за збірну України Олександр Матерухін відмовився виступати за збірну © http://goals.by
Олександр Матерухін виступав за збірну з середини "нульових". Тоді він вважався мало не рятівником команди і всього українського хокею.

Нападник Олександр Матерухін, який в нинішньому сезоні став єдиним представником збірної України в Континентальній хокейній лізі, відмовився від виступів за головну команду країни.

Про своє рішення Матерухін повідомив генерального менеджера збірної Андрія Срюбко: за словами нападника, уявити українську команду на чемпіонаті світу йому завадить травма та необхідність тривалого лікування.

Примітно, що за тиждень до цього генеральний менеджер мінського "Динамо", за який виступає українець, повідомив, що Матерухін пов'язує своє майбутнє з Білоруссю і має намір взяти білоруське громадянство. У повідомленні функціонера чітко простежувався натяк, що після того, як Матерухін підписав 3-річний контракт з мінчанами, він вже не буде виступати за збірну України.

В цілому, рішення Матерухіна не стало несподіванкою. Досить згадати те, що в середині 2000-х він досить довго наважувався на те, щоб грати за національну команду. Як раз в той час він і подався у більш благополучну в хокейному плані Білорусь, підписавши контракт з "Хімволокном" з Могильова. Втім, незабаром він все-таки зіграв на чемпіонаті світу за "синьо-жовтих", ставши одним з лідерів атаки українців. В цілому, в його активі більше 50 ігор за збірну на світових першостях.

Однак облаштувавшись в Білорусі, а там він створив сім'ю, він втратив мотивацію щодо виступів на батьківщині. Тим більше, що в "Донбасі" не розраховували на нього, і в підсумку, він зумів закріпитися в мінському "Динамо". А коли в донецькій команді оголосили про припинення виступів у КХЛ, він і зовсім відмовився від ідеї грати в Україні.

Додамо, що в нинішньому сезоні збірна України провела 3 матчі в рамках міжнародного турніру в Польщі, обійшовшись без Матерухіна і інших лідерів збірної минулих років.

15-21 квітня у польському Кракові збірна України зіграє на чемпіонаті світу (дивізіон 1А): суперниками українців будуть збірні Казахстану, Італії, Угорщини, Японії та Польщі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі