Новий винахід дозволив екстремалам відчути себе дельфінами (ВІДЕО)

Поділитися
У чемпіонаті світу з флайборду взяв участь 51 спортсмен із 21 країни © they.ru
У чемпіонаті світу з флайборду взяв участь 51 спортсмен з 21 країни. На змаганнях виступив і винахідник популярного флайборда - француз Френк Запата, колишній чемпіон світу з водних лиж.

У Катарі пройшов перший чемпіонат із флайборду: півсотні учасників демонстрували, як вони освоїли новий екстремальний вид спорту, суть якого - пересування над водою на водометній тязі. Спеціальний пристрій дозволяє людині стояти на стовпі води, робити акробатичні трюки і навіть плавати, як дельфін.

У чемпіонаті світу з флайборду взяв участь 51 спортсмен із 21 країни. На змаганнях виступив і винахідник флайборда - француз Френк Запата, колишній чемпіон світу з водних лиж.

На чемпіонат запрошували як на видовищне шоу, яке, мабуть, не загрожує серйозними травмами на відміну від інших екстремальних забав - воно було рекомендовано для перегляду з дітьми.

Суть винаходу Франка Запати полягає в тому, що людина використовує для руху над водою струмінь, який утворюють гідроцикли під час руху, пише The Daily Mail, який спеціально приїхав до Катару, щоб спробувати себе у флайборді. За задумом Запати, вода від гідроцикла направляється по міцному шлангу так, щоб під ногами людини утворювався стовп води, а з-під її долонь били ще два струмені для кращої маневреності.

З пристроєм для флайборда людина може піднятися приблизно на 10 метрів над водою, а звідти кинутись униз і проплисти, виринаючи, як дельфін. У повітрі, вигинаючись усім тілом, можна показувати трюки, або, наприклад, летіти над водою на висоті 5-6 метрів.

Судячи з досвіду репортера The Daily Mail Роберта Хардмана, освоїти цей пристрій не надто складно. Йому самому спочатку довелося вдаритися обличчям і спиною об воду, але вже за 15 хвилин у нього вийшло встояти на стовпі води заввишки п'ять метрів. Утриматися було непросто: за словами Хардмана, стояти на водяному стовпі - те ж саме, що намагатися балансувати вертикальній колоді.

Однак від охочих освоїти цей вид спорту немає відбою. Запата презентував пристрій всього рік тому і вже відкрив фабрику з виробництва флайбордів. Він отримав більше 1500 замовлень - при тому що один пристрій коштує близько 2400 доларів. !zn

Читайте також:

Норвезький екстремал вижив, зірвавшись з висоти 1200 метрів (ВІДЕО)

Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі