Новим головою Федерації футболу України став Андрій Павелко

Поділитися
Новим головою Федерації футболу України став Андрій Павелко Павелко став п'ятим президентом ФФУ © ffgd.org.ua
ЗМІ та фахівці пов'язують нового президента ФФУ з його багаторічним головою, а нині високопоставленим чиновником УЄФА Григорієм Суркісом. В політичному контексті в результаті голосування президент України з розгромним рахунком переміг губернатора Дніпропетровщини Коломойського.

6 березня на позачерговому XVII Конгресі був обраний новий президент Федерації футболу України: Андрій Павелко отримав більшість голосів, залишивши позаду двох кандидатів - Ігоря Коломойського і Ярослава Грисьо.

За Павелка проголосували 122 делегати Конгресу, за Коломойського - вісім, за Грисьо - сім (всього на Конгрес прибули 137 141-го делегата).

Додамо, що до виборів глави ФФУ Павелко фактично виконував обов'язки президента, після того, як вже попередній бос Анатолій Коньков пішов у довгострокову відпустку в кінці 2014 року. Павелко тривалий час був віце-президентом ФФУ, а також є ще й народним депутатом України. Зазначимо, що свою кар'єру у футбольному менеджменті Павелко починав у Дніпропетровській обласній федерації футболу ще на початку "нульових".

Раніше президентами ФФУ були Віктор Банников, Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс і Анатолій Коньков. Коньков, який прийшов на свою посаду після більш ніж 10-річного правління Суркіса, пропрацював у ФФУ половину терміну.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі