Норвезький екстремал вижив, зірвавшись з висоти 1200 метрів (ВІДЕО)

Поділитися
© niuzy.com
Норвезький бейсджампер Річард Хенріксон став відомим всьому світу завдяки своїй майстерності та неймовірній фортуні. Щоправда, слава мало не прийшла до нього посмертно. Виконуючи акробатичний трюк на вершині скелі, спортсмен зірвався у прірву глибиною понад кілометр.

Норвезький бейсджампер, отримавши пропозицію від одного з національних телеканалів знятися в документальному фільмі про екстремальний спорт, став відомий на всю країну, та й за її межами завдяки своїй майстерності та неймовірній фортуні. Щоправда, екстремал був на межі того, аби прославитися посмертно. Виконуючи акробатичний трюк на вершині скелі, спортсмен зірвався у прірву глибиною понад кілометр.

Інцидент стався на зйомках циклу документальних програм норвезького телеканалу NRK в долині Ейкесдал на заході Норвегії. Справа була ще у серпні, однак тоді телевізійники воліли обмежитися лише мізерною згадкою про НП, відклавши відеозапис події на жовтень, коли нова передача повинна була піти в ефір.

Знімальна група готувала сюжет про бейсджампера Річарда Хенріксона і гімнаста Андре Баха. Спортсмени повинні були виконати акробатичну в'язку на турніку, встановленому на краю прірви завглибшки 1200 метрів, потім виконати зіскок у безодню і далі, значно нижче, розкрити парашути. Першим до виконання вправи приступив Хенріксон. За командою режисера він почав розкручуватися на турніку, набираючи швидкість, і вже готовий був виконати сальто, коли спортивний снаряд зірвався з кріплень.


Сталеві опори турніка звалилися в прірву, а за ними - бейсджампер. Його, судячи з усього, врятувало саме те, що він «затримався в повітрі», виконуючи сальто. В іншому випадку спортсмен ризикував отримати травму при ударі об бруси або зачепитися за них. До того ж сальто, за словами самого Хенріксона, дозволило йому правильно згрупуватися. «Я пішов вниз ногами, і це мене врятувало. Якби я полетів вперед головою, я був би мертвий», - сказав Хенріксон пізніше.


Вже перебуваючи на землі живим і здоровим, він пояснював ледь не посивілим знімальній групі, як йому вдалося вижити. За словами Хенріксона, в повітрі він не розгубився і полетів вниз, як робив уже багато разів, виконуючи стрибки з великої висоти. Потім просто смикнув за кільце парашута і благополучно приземлився. Хоча звичайно, справа була не тільки у великому досвіді бейсджампера - його врятувала ціла низка щасливих випадковостей. Так, турнік зірвався в прірву, коли Хенріксон знаходився на найвищій точці своєї траєкторії, він не зачепився за спортсмена і не потягнув його вниз. І головне, екстремалові дуже пощастило не вдаритися з розмаху об скелі.

«Показували цю передачу, - днями розповів Хенріксон NRK. - Я сидів з дітьми, читав їм книжку і тільки тут в якийсь момент зрозумів, що мене з ними могло зараз не бути».

За словами спортсмена, подія навряд чи вплине на його бажання займатися екстремальним спортом: «Тяга до цього, звичайно, в молодості була сильнішою. Але і досі стрибки дарують мені незабутні відчуття ... Ти довго готуєшся, збираєш обладнання, продумуєш все, але потім це начисто вилітає з голови і залишається лише одна мета: стрибнути». !zn

Читайте також:

Австрієць здійснив рекордний стрибок зі стратосфери (ВІДЕО)

Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі