Німеччина підкуповувала голоси ФІФА за право проведення ЧС-2006 - ЗМІ

Поділитися
Німеччина підкуповувала голоси ФІФА за право проведення ЧС-2006 - ЗМІ Журналісти впевнені, що ЧС-2006 був куплений © uefa.com
У Німеччині набирає обертів скандал, пов'язаний з отриманням права на проведення чемпіонату світу.

Чотири функціонера ФІФА отримали хабарі в обмін на голоси на користь Німеччини під час голосування за країну-господарку чемпіонату світу 2006-го року, повідомляє Der Spiegel.

За даними видання, в 2000-му році в той час керівник компанії Adidas Роберт Луїс-Дрейфус передав організаційному комітету Німеччини 10,3 мільйона швейцарських франків (7,6 мільйона доларів на той момент). Саме ця сума була спрямована на хабарі чотирьом представникам виконавчого комітету ФІФА, які представляли Азію.

Більш того, в курсі підкупу функціонерів керівного органу футболу могли бути Франц Беккенбауер і Вольганг Нірсбах, який в даний час є президентом Федерації футболу Німеччини.

Читайте також: ФІФА відхилила апеляцію Платіні

Нагадаємо, комітет ФІФА з етики усунув керівника УЄФА Мішеля Платіні, президента ФІФА Зеппа Блаттера і генсека організації Жерома Вальке на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом. Цей строк може бути продовжений на 45 днів. При цьому швейцарська прокуратура продовжує розслідувати факти корупції футбольної влади планети.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі