Найкращий хокеїст України через 15 років повернувся до АХЛ

Поділитися
Найкращий хокеїст України через 15 років повернувся до АХЛ Руслан Федотенко нечасто виступав за збірну України © iSport.ua
Руслан Федотенко після розпуску "Донбасу" намагався влаштуватися в Національній хокейній лізі, однак у підсумку, пішов на пониження в АХЛ. У цьому чемпіонаті він починав свій славний шлях до двох Кубка Стенлі.

Український хокеїст Руслан Федотенко зумів-таки повернутися в північноамериканський хокей після полуторогодичного відсутності, пов'язаного з виступами за донецький "Донбас" у Континентальній хокейній лізі.

Втім, 36-річний Федотенко, який є одним з небагатьох у світовому хокеї, кому вдалося виграти два Кубка Стенлі в двох різних командах, спробує нагадати про себе не в Національній хокейній лізі, а у її молодшого брата - АХЛ (Американська хокейна ліга). Повідомляється, що український нападник підписав переглядовий контракт з "Айова Уайлд".

"Айова" є фарм-клубом "Міннесоти Уайлд" (НХЛ) і після 40 зіграних матчів регулярного чемпіонату посідає останнє, 15-е місце в Західній конференції.

Таким чином, Федотенко повернувся в АХЛ, де він виступав на стику століть. Саме в цій лізі завдяки іграм за "Філадельфія Фэнтомс" молодий українець проявив себе з найкращої сторони і незабаром отримав контракт у "Філадельфії Флайєрс" в НХЛ. Тоді він провів у молодшій лізі 77 матчів, набравши в них 52 (18+34) очки.

Читайте також: Двоє українських хокеїстів будуть виступати за російський клуб

Влітку 2014 року, після того, як стало відомо про розпуск "Донбасу", Федотенко намагався закріпитися у складі "Нью-Джерсі Девілз", але в підсумку, залишив тренувальний табір команди ні з чим.

Додамо, що останнім з українських хокеїстів, які виступали в АХЛ, був Ігор Гонгальський. Потужний форвард грав у складі трьох команд - "Сан-Антоніо Рэмпедж", "Портленд Пайретс" і "Рочестер Американз". Втім, можливість проявити себе на більш високому рівні в НХЛ він так і не отримав.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі