На Олімпіаді-2012 Україну представлятимуть до 220 спортсменів

Поділитися
© 2014olympiada.ru
187 українських спортсменів уже завоювали олімпійські ліцензії у 18 видах спорту. Кваліфікаційний відбір на участь в Олімпіаді завершується у травні.

Україна розраховує на участь 210-220 вітчизняних спортсменів на Літніх Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні, заявляє президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка.

"В цілому, ми очікуємо, що буде 210-220 спортсменів, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх. Наші спортсмени претендують на завоювання ліцензій в таких видах, як вітрильний спорт, вільна та греко-римська боротьба, академічне веслування, веслування на байдарках і каное, синхронне плавання. Представники таких видів спорту, як фехтування, велоспорт, тріатлон, дзюдо, теніс, теніс настільний, бадмінтон визначать власників олімпійських ліцензій за рейтинговою системою", - сказав Бубка 22 березня на прес-конференції у Києві.

"Ми сподіваємося, що наші спортсмени потішать нас на Олімпійських іграх в Лондоні. У 2011 році на чемпіонатах світу наші спортсмени завоювали 20 медалей, з яких 6 золотих, 3 срібних і 11 бронзових", - зазначив він.

Станом на 12 березня 187 українських спортсменів вибороли олімпійські ліцензії у 18 видах спорту. Кваліфікаційний відбір на участь в Олімпіаді завершується у травні.

Бубка також повідомив, що НОК вніс понад 215 млн грн у розвиток олімпійського руху та олімпійську підготовку за останні чотири роки. З них 33 млн грн перерахували олімпійським федераціям, і ці кошти йдуть безпосередньо на підготовку спортсменів, більше 6,5 млн грн було виділено на стипендії і премії спортсменами та тренерам.

У свою чергу, посол Великобританії в Україні Лі Тернер відзначив тісну співпрацю з НОК України та паралімпійським комітетом з вирішення питань, пов'язаних з оформленням віз на Олімпіаду для українських спортсменів. "Наше завдання - це зібрати всі біометричні дані членів олімпійської та паралімпійської команди. Ми намагаємося зробити збір даних якомога більш легким для всіх членів олімпійської родини", - сказав він.

Тернер також порекомендував усім охочим відвідати Літні Олімпійські ігри в Лондоні уважно вивчити умови отримання віз на сайті британського посольства. Він підкреслив важливість подання правдивих оригінальних документів з перекладом на англійську мову, і завчасного подання заявок на візи за кілька тижнів. "Необхідно надати повну інформацію про ваш фінансовий стан. Наприклад, мені дзвонять багаті українці, яким відмовили у видачі візи, хоча, за їхніми словами, всі знають, що вони дуже багаті. І подавайте правдиві дані, адже ми можемо", - додав він.

Посол Великобританії нагадав, що бюджет підготовки і проведення Олімпійських ігор в Лондоні складе 9,5 млрд фунтів стерлінгів, і всі необхідні об'єкти завершені вчасно.

ХХХ Літні Олімпійські ігри пройдуть з 27 липня по 12 серпня 2012 року. У них братимуть участь 10,5 тис. атлетів, буде розіграно 302 комплекти медалей у 35 видах спорту. !zn

Читайте також:

Футболістам доведеться обирати між Євро-2012 і Олімпіадою

Співробітник поліції забув у потязі секретне досьє лондонської Олімпіади-2012

Армані одягне збірну Італії на Олімпійських іграх-2012

Українці завоювали 182 ліцензії на Олімпіаду в Лондоні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі