На посаду тренера збірної України з хокею претендують білорус та латвієць

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На посаду тренера збірної України з хокею претендують білорус та латвієць Дмитро Кравченко (праворуч) приніс два чемпіонства гродненскому "Нєману" © Беларусь Сегодня
Поки що кандидатури тренерів, які можуть очолити хокейну збірну тримаються в секреті. Однак ім'я одного фахівця нам вдалося дізнатися.

Після того, як збірної України за останні шість років пропрацював троє зарубіжних фахівців - білорус Михайло Захаров, канадець Дейв Льюїс і росіянин Андрій Назаров - "синьо-жовтих" знову може очолити іноземець.

Як стало відомо DT.UA, на пост головного тренера української збірної претендує білорус Дмитро Кравченко і латвійський фахівець, ім'я якого поки залишається невідомим. Обидва тренера проявляють серйозний інтерес до вакансії, і цілком можливо, що хто-небудь з них у підсумку стане біля керма українського колективу.

39-річний Кравченко - досить успішний за білоруським мірками тренер: очолюваний ним гродненський "Неман" довгий час був одним з лідерів місцевої Екстраліги, а сезонах-2012/13 та 2013/14 завоював чемпіонство. На початку 2014 року Кравченка було несподівано звільнено із займаної посади. За інформацією білоруських ЗМІ, причиною такого рішення керівництва клубу міг стати конфлікт з гравцями, який одного разу ледь не переріс у бійку.

Читайте також: Екс-тренер збірної України вивів Білорусь в 1/4 фіналу хокейного чемпіонату світу

Як би там не було, але Кравченко очолив "Динамо-Молодечно", який виступав у білоруській Екстралізі і був фарм-клубом мінського "Динамо" з КХЛ. Тепер же кар'єра молодого спеціаліста, який встав на тренерську стезю в 28 років, може піти вгору, адже робота з національної збірної України, незважаючи на її невдачі за останні роки, як і раніше - престижна.

Додамо, що під час одного з візитів до Києва, коли "Сокіл" виступав у чемпіонаті білоруської, Кравченко відзначив, що йому близька України, адже тут в нього є коріння.

Нагадаємо, що збірна України втратила головного тренера після того, як Олександр Годинюк підписав контракт з представником російського хокею "Соколом" з Красноярська. Годинюк пропрацював біля керма національної команди один сезон і вилетів з неї у дивізіон 1В світового чемпіонату.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі