На чемпіонаті світу з легкої атлетики за медалі будуть боротися 57 українців

Поділитися
На чемпіонаті світу з легкої атлетики за медалі будуть боротися 57 українців Бондаренко - один з головних претендентів на медалі від України © diamondleague.com
Спортсмени в Пекіні будуть сперечатися за призовий фонд у розмірі 7 мільйонів доларів.

22 серпня в Пекіні стартує чемпіонат світу з легкої атлетики. У боротьбу за медалі на змаганнях вступлять 57 українських спортсменів: 37 жінок і 20 чоловіків.

Головними претендентами на медалі від України вважаються стрибун у висоту Богдан Бондаренко, Ольга Саладуха, яка виступає в потрійному стрибку, багатоборці Олексій Касьянов, Ганна Мельниченко-Касьянова, Аліна Федорова та Анастасія Мохнюк. Також в спортивній ходьбі можуть поборотися за медалі Людмила Оляновська і Руслан Дмитренко.

Загальний призовий фонд турніру становитиме понад 7 мільонів доларів. Чемпіон світу в кожній індивідуальній дисципліні отримає 60 тисяч доларів, срібний призер - 30 тисяч, бронзовий призер – 20. Також призові отримають спортсмени, що посіли у своїх дисциплінах місця з 4-го по 8-е.

В естафетах переможці отримають 80 тисяч доларів на команду, срібні призери - 40, бронзові - 20. А нові світові рекордсмени будуть нагороджені 100 тисячами доларів.

Читайте також: Бубка програв на виборах президента IAAF

Чемпіонат світу триватиме до 30 серпня. На змагання вже було продано близько 600 тисяч квитків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі