Міліції на українських стадіонах під час матчів Євро-2012 не буде

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Під час проведення фінального чемпіонату з футболу ЄВРО-2012 на українських стадіонах міліція перебуватиме поза стадіонами. Про це сьогодні сказав директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"Ми виходимо з того, що правоохоронні органи не будуть присутні в чаші стадіону, вони можуть перебувати за межами чаші та втрутитися у випадку, якщо цього вимагатиме ситуація. Але на стадіонах будуть присутні стюарди, функція яких з одного боку дуже проста, а з іншого - дуже складна. Стюарди не забезпечують безпеку на стадіоні, вони надають послуги, вони є людьми, які надають сервіс - допомагають пройти в той чи інший сектор, можуть зорієнтувати, скажімо, уболівальника, куди йому рухатися. Стюарди - це не ті люди, які втручаються, скажімо, в конфліктні ситуації. Вони їх можуть ідентифікувати, зафіксувати", - зазначив М. Лубківський.

За словами М. Лубківського, надмірна присутність міліції викликає агресію з боку вболівальників і не сприяє атмосфері взаємоповаги. Він підкреслив, що міліцію може бути залучено в разі гострої необхідності.

Нагадаємо: під час матчу півфіналу Кубка України «Динамо» - «Арсенал» київські вболівальники викидали стюардів з фан-сектору. Міліція в конфлікт не втручалася.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі