Міліція має намір заборонити відвідувати матчі між «Дніпром» та «Металістом» уболівальникам команд-гостей (ВІДЕО)

Поділитися
Міліція має намір заборонити відвідувати матчі між «Дніпром» та «Металістом» уболівальникам команд-гостей (ВІДЕО) © ФК Днепр
У міліції заявили, що для них занадто дорого обслуговувати матчі між «Дніпром» та «Металістом». Остання зустріч, під час і після якої фанати влаштували бешкет, коштувала МВС 300 тисяч гривень. Тому правоохоронці мають намір домагатися заборони на відвідування цих ігор для вболівальників гостьових команд.

Заступник начальника Дніпропетровського ГУ МВСУ в Дніпропетровській області, начальник міліції громадської безпеки Володимир Седлецький вважає, що матчі між ФК «Дніпро» і ФК «Металіст» повинні проходити без вболівальників команди-гостя, оскільки витрати на забезпечення громадського порядку перевершують допустимі норми.
«Так, за попередніми підрахунками, витрати на забезпечення громадського порядку під час матчу «Металіст» - «Дніпро», який відбувся 3 листопада у Дніпропетровську, склали близько 300 тис. грн», - розповів Седлецький на прес-конференції у понеділок.
За його словами, значно збільшуються витрати на доставку співробітників міліції, у тому числі з інших областей, оплату їхньої праці.
Седлецький зазначив, що зараз готуються листи до Федерації футболу України та керівництва Прем'єр-ліги з пропозицією заборонити уболівальникам «Дніпра» їздити на матчі до Харкова, а вболівальникам «Металіста» приїжджати до Дніпропетровська.
«Я вважаю, що такий футбол у Дніпропетровську не потрібний. Тому ми будемо виходити з відповідним клопотанням: щоб матчі за участю харківського «Металіста» проводилися тут без уболівальників команди гостей. Це вже другий такий факт. Я вважаю, що це недоцільно використовувати незрозуміло для чого бюджетні кошти, ув тому числі сили міліції. Ми не будемо заперечувати, якщо аналогічне рішення буде прийняте, коли «Дніпро» і «Металіст» будуть грати у Харкові, щоб наші вболівальники теж туди не їздили», - зазначив Седлецький.

За його словами, останнім часом найчастіше виникають проблеми саме з уболівальниками харківського «Металіста».
«У якому б місті вони не були, скрізь це мирно не закінчується. Згадайте Київ, Донецьк, інші міста. Єдине, що тільки передостанній матч харківського «Металіста» у Львові пройшов мирно, тому що це, по-перше далеко, по-друге, їх прибуло близько 40 чоловік. І знову-таки, місцеві працівники міліції виловлювали їх на вокзалі, садили в автобуси, везли на стадіон, а зі стадіону везли назад на вокзал», - сказав Седлецький
Він також зазначив, що харківські вболівальники привезли з собою російських уболівальників.
"Звідки взялися російські вболівальники? Їх привезли з собою харківські фанати. Вони забезпечили їх квитками", - сказав Сідлецький.
Нагадаємо, під час матчу чемпіонату України між «Дніпром» та «Металістом» харківські фанати кидали палаючі шашки в дніпропетровських уболівальників, а ті підбирали їх і метали назад. За порушення громадського порядку під час матчу до адміністративної відповідальності було притягнуто 38 осіб. Постраждав співробітник міліції. За час проведення матчу до комендатури стадіону за вчинення правопорушень було доставлено 15 осіб (11 уболівальників «Металіста» і 4 «Дніпра»), на яких складено відповідні адміністративні протоколи.
Після закінчення матчу, група фанатів «Дніпро» загальною кількістю близько 400 осіб влаштувала сутички з міліцією, намагаючись прорватися до фанатів «Металіста». !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі