Луїш Фігу не буде боротися з Блаттером за посаду президента ФІФА - "це не вибори"

Поділитися
Луїш Фігу не буде боротися з Блаттером за посаду президента ФІФА - "це не вибори" Луїш Фігу більше не конкурент Блаттеру © Facebook/Luis Figo
Колишній футболіст "Реала" і "Барселони" вирішив зняти свою кандидатуру з виборів президента ФІФА, які відбудуться в кінці травня.

Колишній півзахисник збірної Португалії Луїш Фігу вважає недоцільною свою участь в виборах президента ФІФА, яка відбудеться 29 травня. В четвер 21-го числа екс-хавбек "Реала" і "Барселони" оголосив про рішення зняти свою кандидатуру.

"Після довгого роздуму і дискусій з двома іншими кандидатами я прийшов до висновку, що те, що відбудеться 29 травня, не може вважатися виборами. Тому не варто розраховувати на мене", - наводить Reuters слова Фігу.

"За весь цей час не було жодної публічної дискусії, пов'язаної з програмами кандидатів. Хіба це нормально? Хіба нормально, що один з кандидатів так і не представив передвиборчий маніфест, за який треба буде голосувати 29 травня? Це можна назвати як завгодно, але не виборами. Я не боюся результатів голосування, але не хочу брати участь у процесі, де програв виявиться футбол. Своїми очима я бачив президентів федерацій, які сьогодні порівнюють лідерів ФІФА з дияволом, а завтра з Ісусом Христом", - пояснив свою позицію екс-футболіст.

Раніше рішення зняти свою кандидатуру на виборах прийняв глава Королівського футбольного союзу Нідерландів Михаель ван Праг. Таким чином, єдиним конкурентом чинного президента Йозефа Блаттера залишається принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн. Якщо Блаттер буде обраний головним футбольним функціонером на планеті, це буде вже п'ятий термін його президентства.

24 березня президентом УЄФА став француз Мішель Платіні. Його обрали на третій термін, і вдруге Платіні виявився без конкурентів на виборах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі