Лубківський: Чиновники на місцях не розуміють масштабності проектів до Євро-2012

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
При підготовці до проведення в Україні Євро-2012 існує маса дрібних проблем, що не входять до компетенції УЄФА.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

За його словами, головною причиною тривоги є нерозуміння багатьма чиновниками на місцях масштабності проекту. «І це головне. Ну немає в Україні традицій проведення подібних заходів! Зате є радянська традиція готувати все в авральному порядку», - сказав М. Лубківський.
До таких «дрібним проблем», які міста повинні вирішувати самостійно, директор з Євро-2012 зарахував, зокрема, встановлення покажчиків на латиниці. «Звичайно, європейці на кирилиці не читають. Ось у Львові центр міста вже обладнаний покажчиками і на кирилиці, і на латиниці. Європейці, до речі, не зрозуміють, чому в наших метро, ​​на вокзалах і в аеропортах заборонено фотографувати. Вдумайтеся, в Україні досі діє антишпигунська радянська норма 30-х років минулого століття!», - підкреслив М. Лубківський.
«Все потрібно продумати до дрібниць. Я розумію, що всім не догодиш, але передбачити всі ризики ми зобов'язані. Причому багато з проблемних питань не входять до компетенції УЄФА. Ці наші особисті проблеми та відповідальність, яка лежить сьогодні на уряді, повинні розділити і міста, що приймають», - відзначив директор з Євро-2012.
За його словами, уряд докладає неймовірних зусиль для того, щоб забезпечити повне фінансування проекту, а на місцях повинні забезпечити все інше: «Від харчування і тих же покажчиків на латиниці до обміну грошей. Не кажучи вже про медичне забезпечення, адже це теж зона відповідальності міської влади ... Місцевий оргкомітет несе відповідальність за медичне забезпечення цільових груп, але при цьому надає підтримку владі в організації належного забезпечення в містах, де це питання теж до кінця ще не відпрацьоване. Дуже цікаво було спостерігати реакцію чиновників, коли Борис Колесніков запитав, якими картками ви будете приймати оплату в лікарнях - Master-card або Visa? .. Але ж для Європи в цьому немає нічого незвичайного, вони з цими картками народжуються».
«У нас деколи складно провести межу відповідальності між структурами в центрі. Але те, що за комфортне перебування вболівальників відповідають виключно місцева влада, обговоренню не підлягає», - підкреслив М. Лубківський.
Докладніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» в інтерв'ю Андрія Капустіна з Маркіяном Лубківським.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі