Ліга Чемпіонів: Шахтар одержав перемогу у римському поєдинку

Поділитися
У середу, 16 лютого, відбулися матчі 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів. Донецький «Шахтар» здобув впевнену перемогу у Матчі з римською «Ромою», обігравши італійський клуб з рахунком 2:3.

Зустріч почалася за певної переваги господарів поля, що не дивно - від результату поєдинків з «Шахтарем» буде залежати доля головного тренера Вовків. Відповідно, і гравці, і наставник, щиро бажали довести своїм уболівальникам, що вони гідні найвищої похвал. Вже під кінець десяти хвилин зустрічі команди обмінялися гострими випадами. Спочатку Марко Кассетті не зміг пробити з вигідної позиції, а постріл Жадсона заблокував Ріїзе. Перший по-справжньому гострий момент трапився на 12-й хвилині. Даріо Срна пробив зі штрафного, а Доні ледве встиг перевести м'яч на кутовий.

На 20-й хвилині Рома повинна була відкривати рахунок. Подача кутового біля воріт П'ятова закінчилася ударом Ніколаса Бурдіссо. На щастя гірників, аргентинець не зумів потрапити в створ воріт.

Рома продовжувала тотально домінувати на полі, гол назрівав. Кожна наступна атака римлян несла в собі дедалі більшу небезпеку. І ось на 28-й хвилині Сімоне Перротта, який перебував у повній самоті на дальній штанзі, замкнув навісну передачу Таддеі - 1:0.

Ось тільки на 29-й хвилині, окрилена успіхом «Рома» ніяк не очікувала пропустити у свої ворота. Жадсон підібрав відскок після прострільної передачі Вілліана й потужно пробив по воротах римлян. М'яч, срекошетів від Даніеле де Россі, влетів у сітку. Рахунок у матчі став 1:1.

Цей м'яч став поворотним у матчі. Мабуть, римляни не змогли впоратися з психологічною ямою та почали повністю здавати позиції. Донецькі футболісти не стали упускати такий шанс.

На 36-й хвилині Дуглас Костас з кута штрафної красивим ударом поклав м'яч у дальній кут воріт. Високий рівень індивідуальної майстерності гравця «Шахтаря» зробив рахунок 1:2.

Через п'ять хвилин гірники збільшили відрив. Ріїсе впав на рівному місці і подарував м'яч «Шахтарю». Пас на Луїса Адріано - а той не залишив жодних шансів для Доні.

На перерву команди пішли з рахунком 1:3.

Друга половина зустрічі почалася із заміни у складі Роми. Клаудіо Раньєрі вирішив убрати з поля Ріїзе, який допустив грубу помилку. Замість норвежця на полі з'явився молодий Кастелліні.

З перших хвилин другого тайму римляни почали штурм, і біля воріт «Шахтаря» іноді ставало дійсно спекотно. Гірники ж, навпаки, всіма силами намагалися погасити атакувальні пориви «Роми», що їм непогано вдавалося.

Щоправда, на 61-й хвилині Вовки таки змусили капітулювати донецький клуб. Жеремі Менез прийняв м'яч в центрі поля, протягнув його метрів двадцять і неймовірним по красі ударом вразив верхній кут воріт П'ятова.

Пропущений гол не надломив дух донецького клубу, а лише привів Гірників до тями. Буквально у наступній атаці Луїс Адріано міг зробити дубль, проте бразилець не встиг на добивання після потужного пострілу Мхітаряна. Через сім хвилин форварду Шахтаря знову не вистачило швидкості. Жадсон блискучою передачею врозріз вивів Адріано на побачення з Доні, проте голкіпер Джалло-Россі виявився спритнішим за свого співвітчизника.

До кінця матчу жодна команда так і не змогла ще раз вразити ворота суперника. Фінальний свисток зафіксував на табло рахунок 2:3 на користь донецького «Шахтаря».

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі