Ліга Європи: анонс матчів "Зорі" і "Ворскли"

Поділитися
Ліга Європи: анонс матчів "Зорі" і "Ворскли" "Зоря" напередодні провела відкрите тренування © ФК Зоря
Українські клуби стартують у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи.

30 липня "Зоря" і "Ворскла" проведуть перші матчі третього раунду відбору Ліги Європи. Луганчани зіграють у Бельгії проти "Шарлеруа", а полтавчани - в Словаччині проти "Жиліни".

"Шарлеруа" - "Зоря"

30 липня, четвер, 21.30, Шарлеруа, стадіон "Дю П'є"

Пряма трансляція на телеканалі "Футбол 2"

"Зоря" другий рік поспіль спробує пробитися в груповий етап Ліги Європи. Нагадаємо, в 2014-му луганчани не змогли досягти мети через прикру поразку в матчі з "Фейєнордом", в якому все вирішив гол, пропущений в доданий арбітром час. Головний тренер луганчан Юрій Вернидуб підкреслює, що в цьому році мрія "Зорі", яка вперше потрапила до топ-4 чемпіонату України - пройти в груповий етап ЛЄ.

У попередньому раунді "Шарлеруа" дуже впевнено розібрався з ізраїльським "Бейтаром" (5:1, 4:1). Юрій Вернидуб перед матчем відзначив результативність бельгійців: "У "Шарлеруа" дуже хороша лінія атаки, тому вони забивають дуже багато м'ячів. Гра буде дуже важкою. Але ми постараємося знайти ті моменти, які допоможуть нам здобути позитивний результат".

Відзначимо, що "Шарлеруа", як і "Зоря", вже стартував у своєму національному чемпіонаті. У минулий четвер суперник луганського клубу обіграв "Мускрон-Перювельз" - 2:1.

Юрій Вернидуб напевно виставить у матчі проти "Шарлеруа" оптимальний склад. Зокрема, в основу має повернутися Будковський, який не грав проти "Металурга" через дискваліфікацію, а проти "Металіста" вийшов тільки на заміну. У "Шарлеруа" ж буде відсутній один з провідних гравців - лівий вінгер Тенмон.

Орієнтовні склади

"Шарлеруа": Пеннето, Нганга, Хаві Мартос, Деваст, Марінос, Марк, Саглік, Ндонгаля, Кебано, Герартс, Поллет.

"Зоря": Шевченко, Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка, Чайковський, Малиновський, Караваєв, Любеновіч, Хомченовський, Будковський.

Травмовані: Тенмон - Дорошенко

Арбітр - Раду Петреску (Румунія)

"Жиліна" - "Ворскла"

30 липня, четвер, 20.30, Жиліна, стадіон "Під Дубнем"

В Україні транслюватися не буде

"Ворскла" повертається в єврокубки через чотири роки. У сезоні 2011-2012 тоді ще команда Миколи Павлова зуміла пробитися в груповий етап ЛЄ. "Жиліна" ж практично не пропускає єврокубкові сезони. Словаки не грали на міжнародній арені тільки в минулому році, а так пробиваються в єврокубки впродовж семи років.

Матч "Жиліна" - "Ворскла", мабуть, можна віднести до розряду ігор, в яких вболівальники кожної команди вважають фаворитами своїх улюбленців. Однак полтавці тільки входять в єврокубковий сезон, тоді як словаки провели в ЛЕ вже чотири матчі, причому у всіх виграли, залишивши за бортом турніру "Гленторан" і "Дачію". А в дебютному поєдинку чемпіонату Словаччини "Жиліна" на вихідних розгромила "Злате Моравце" - 5:1.

"Ворскла", нагадаємо, у новому чемпіонаті України стартувала не кращим чином. Полтавчани в стартових турах не програли, але й не виграли, зігравши внічию з "Волинню" та "Говерлою". В цих матчах головний тренер полтавчан Василь Сачко грав практично однаковим складом. Можна припустити, що не буде значних змін в основі "Ворскли" і в матчі проти "Жиліни".

"Безумовно, хвилювання є, - підкреслив Сачко перед грою, - Тільки не варто плутати хвилювання з острахом. І це нормально перед кожною грою. Якщо наші хлопці дістануть всі свої сили, зіграють, як вони можуть, впевнений, що вийде непоганий футбол у нашому виконанні".

Орієнтовні склади

"Жиліна": Волешак, Мабука, Вавро, Шкриняр, Летич, Печовски, Чмелик, Качор, Бенеш, Михалик, Єліч.

"Ворскла": Богуш, Сапай, Даллку, Е. Ткачук, Сімінін, Скляр, А. Ткачук, Турсунов, Громов, Ковпак, Шиндер.

Арбітр - Маріо Страхон'я (Хорватія)

Нагадаємо, букмекери не вірять у "Зорю" і "Ворсклу", віддаючи перевагу в перших матчах господарям поля.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі