Ліга Європи: 0:2 і 2:0 для українських клубів

Поділитися
Ліга Європи: 0:2 і 2:0 для українських клубів "Ворскла" не змогла зачепитися хоча б за нічию
"Ворскла" програла при нереалізованому пенальті і з червоною карткою воротарю, а "Зоря" виграла завдяки дублю Малиновського.

"Ворскла" і "Зоря" з різним успіхом стартували у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Полтавчани поступилися, а луганчани забезпечили собі комфортний гандикап перед другою грою.

"Ворскла" лише в дебюті матчу проти "Жиліни" грала першим номером, після чого господарі змусили полтавців зосередитися переважно на обороні своїх воріт, а вже в середині тайму відкрили рахунок у матчі. Єліч в дотик забив після навісу з правого флангу.

У другому таймі "Ворскла" заграла трохи краще і заробила одинадцятиметровий. Однак Ковпак з "точки" спрямував м'яч на трибуни. Полтавці не забили і потім пропустили самі. Помилка в обороні у вигляді подарунка м'яча супернику коштувала "Ворсклі" другого пропущеного гола. До кінця зустрічі полтавці вже не змогли створити біля воріт "Жиліни" нічого небезпечного, а на додачу ще й залишилися без Богуша. Воротар вибіг на перехоплення за межі штрафного майданчика, зіткнувся з опонентом і отримав червону картку. Сім доданих хвилин у воротах відстояв Далкку.

"У другому таймі зробили корективи, заспокоїлися, вирівняли гру. Створили кілька моментів, заробили пенальті. Забили б пенальті - було б все трохи по-іншому. Ми програли сьогодні 0:2, але нічого не закінчилося. У нас сьогодні 4 футболісти дебютували в Лізі Європи. Тому було хвилювання. Боялися грати, брати на себе гру. Але все буде вирішуватися в Полтаві", - сказав після гри головний тренер полтавчан Василю Сачко.

"Жиліна" (Словаччина) - "Ворскла" - 2:0
Голи: Єліч, 26, Паур, 73

"Жиліна": Волешак, Мабука (Шпалек, 19), Вавро, Шкриняр, Летич, Паур, Бенеш (Шкварка, 90+6), Печовски, Качор, Михалик (Вілліан, 83), Єліч

"Ворскла": Богуш, Сапай, Даллку, Е. Ткачук, Сімінін, Турсунов, Скляр (А. Ткачук, 85), Чеснаков, Громов (Бартулович, 77), Ковпак (Баранник, 80), Шиндер

Попередження: Паур, Качор, Шкриняр - Даллку, Скляр, Ковпак, Сапай, Шиндер
Видалення: Богуш, 90 (пряма червона)
На 63-й хвилині Ковпак не реалізував пенальті (мимо)

"Зоря" зіграла рівно навпаки. У Бельгії луганчани провели хороший матч проти "Шарлеруа". У першому таймі забити могли обидві команди, але свої моменти не використали. "Зоря" в обороні не відсиджувалася: небезпечно замикав простріл Будківський, трохи неточно пробивав у контратаці Хомченовський.

У хорошому темпі при активній грі на атаку проходив і другий тайм, але перевагу все-таки можна було віддати "Зорі". А кульмінація трапилася в останні двадцять хвилин гри. Малиновський спершу завдав гарматного удару в дев'ятку воріт "Шарлеруа", а в самій кінцівці поєдинку зіграв у стіночку з Будківським на вході в шрафну і точно пробив у дальній кут - 2:0!

"Шарлеруа" (Бельгія) - Зоря - 0:2
Голи: Малиновський, 70, 89

"Шарлеруа": Пеннето, Марінос, Деваст, Мартос, Гангу, Кебано, Марк, Саглик, Стеванс (Гальвес, 74), Пойе, Ндонгала (Фербер, 79)

"Зоря": Шевченко, Опанасенко, Сіваков, Пилявський, Каменюка, Гордієнко (Любеновіч, 63), Чайковський (Гречишкін, 81), Караваєв (Петряк, 78), Малиновський, Хомченовський, Будківський

Попередження: Гангу, Марінос - Пилявський, Сіваков, Чайковський

Матчі-відповіді відбудуться через тиждень, 6 серпня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі