Кварцяний хоче ускладнити життя суддям, але зробити футбол красивішим

Поділитися
Кварцяний хоче ускладнити життя суддям, але зробити футбол красивішим Віталій Кварцяний хоче, щоб футбол був красивіше © fc.volyn.net
Головний тренер "Волині" виступив з цікавою пропозицією, згідно з яким повинні посилитися правила для футбольних суддів. Нововведення можуть випробувати на обласних змаганнях.

Віталій Кварцяний, президент і головний тренер ФК "Волинь", а також за сумісництвом президент Федерації футболу Волинської області розповів про наміри змінити принципи арбітражу.

За словами Кварцяного, у нього є нароботки, які можуть бути внесені в основні нормативні документи по суддівству. На його думку, революційні зміни допоможуть зробити футбол красивіше.

"Ці положення написані не від "стелі", все це з багаторічної практики і від бажання допомогти нашій улюбленій грі, зробити її більш видовищною, динамічною", - цитує Кварцяного офіційний сайт "Волині".

Так звані зміни спрямовані в першу чергу на те, щоб змусити суддю менше зупиняти гру через несуттєвих порушень. Також має допомогти зробити гру більш динамічною і правило "5 хвилин для лікаря": якщо гравцеві надавалася допомога, то повернутися в гру він зможе не раніше, ніж через 5 хвилин. За цим має стежити четвертий арбітр, який знаходиться поза межами футбольного поля.

"Хочемо уникнути інсинуацій з компенсованим часом. Часто команди грають на 2-3 хвилини більше, ніж додав рефері. На Волині ж будуть грати рівно стільки, скільки компенсували. До того ж забороняються заміни в компенсований час. Скасували і систему фейр-плей", - розповідає Кварцяний.

Тренер зазначив, що суддям важливо буде звертати менше уваги на силову боротьбу нападників і захисників, так як з одного боку гравець може симулювати і змусити арбітра прийняти потрібне йому рішення, з іншого - в разі якщо він виграв єдиноборство, а суддя порахував це порушення, він може втратити впевненість у своїх силах.

"Ви бачили, як кричать футболісти або падають під час боротьби?! А все тому, що судді дуже жорстоко реагують на таке. Отже, арбітри не повинні попереджати за симуляцію, взагалі ніяк не реагувати на неї, як і на крики (апеляції) під час боротьби", - додає Кварцяний.

Повідомляється, що дані методичні доповнення будуть швидше за все прийняті і випробувані у змаганнях Волинської області.

З-за агресивного поведінки на лаві запасних під час матчу Прем'єр-ліги між Волинню і Металістом Кварцяний був покараний Контрольно-дисциплінарним комітетом Федерації футболу України грошовим штрафом і однією грою дискваліфікації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі