Кріштіану Роналду втретє отримав "Золотий м'яч"

Поділитися
Кріштіану Роналду втретє отримав "Золотий м'яч" Кріштіану Роналду в третій раз виграв "Золотий м'яч"
Від початку котирувань букмекерів португальський форвард "Реала" був фаворитом. Навіть невдалий виступ його збірної на ЧС-2014 не завадив Роналду вдруге поспіль стати володарем нагороди.

На гала-вечорі ФІФА в Цюріху названий кращий футболіст за підсумками 2014 року. Як і очікувалося, "Золотий м'яч" отримав форвард "Реала" і капітан збірної Португалії Кріштіану Роналду.

Для Роналду - це третій "Золотий м'яч" у кар'єрі (після 2008 і 2013 року). У 2014-му "Реал" разом зі своїм лідером виграв Лігу чемпіонів і Кубок Іспанії, Суперкубок УЄФА і клубний чемпіонат світу. Всього в календарному році за клуб і збірну португалець провів 62 гри і забив 61 гол.

У трійці фіналістів також були воротар "Баварії" і збірної Німеччини Мануель Нойєр і форвард "Барселони" і збірної Аргентини Ліонель Мессі.

Таким чином, трійка призерів "Золотого м'яча" збіглася з призерами опитування від авторитетного журналу World Soccer.

Нагадаємо, "Золотий м'яч" - спільну нагороду ФІФА і France Football. В такому форматі премія існує з 2010 року, коли були об'єднані "Золотий м'яч" France Football і "Гравець року ФІФА". У визначенні кращого гравця року беруть участь головні тренери і капітани збірних, а також журналісти по всій земній кулі.

Додамо, що від збірної України в голосуванні брали участь головний тренер Михайло Фоменко та капітан команди Анатолій Тимощук.

Володарем премії найкращому тренеру 2014 року став Йоахім Льов, який привів збірну Німеччини до золота ЧС-2014.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі