Коноплянка відверто розповів про свій перший сезон у "Севільї"

Поділитися
Коноплянка відверто розповів про свій перший сезон у "Севільї" Коноплянка отримує задоволення від футболу в Іспанії © sevillafc.es
Український футболіст заявив, що в чемпіонаті України грати в два рази легше, ніж у Примері, а також розповів про вимоги головного тренера.

Євген Коноплянка в інтерв'ю програмі "Профутбол" розповів про свій перший сезон у "Севільї", іспанських вболівальників, трансфер в "Атлетіко", який міг статися влітку, і свої цілі.

"Тут кожна гра, як остання. Навіть якщо команда-суперник перебуває на останньому місці, вона грає не гірше тієї, яка йде на п'ятому. Я отримую задоволення. Звичайно, відчутна різниця, коли ти граєш в чемпіонаті України і тут... В Україні насправді в два рази легше. Я тут не можу провести атаку, а потім постояти і відпочити. Я повинен повернутися, виплюнути останні легені, зайняти свою позицію в обороні, тоді мені нічого не будуть кричати. Тут потрібно друге сердечко прикупити.

Були хороші ігри, були погані, як у мене, так і у команди. Здається, ось обіграли "Реал", зараз повинні обіграти "Спортинг" на виїзді. Але ні - всі тут вміють грати у футбол...", - зазначає Коноплянка.

"Я не зупиняюся на чемпіонаті Іспанії. У мене є свої цілі - в подальшому спробувати себе в англійському чемпіонаті. Але я щасливий, що знаходжуся тут. Потрібно завоювати місце в складі", - сказав українець.

Коноплянка заявив, що захоплюється уболівальниками "Севільї": "Вболівальники скоро розчавлять автобус команди, вони з усіх боків починають тиснути, стукати. Заводять - супер, звичайно. Тут вісімдесятирічна бабуся буде йти, вона погано бачить, але футболіста помітить і з селфи-палицею зробить фото".

Також вінгер збірної України розповів про те, чому минулого літа не перейшов в "Атлетіко": "Тиждень сидів в Мадриді в готелі, чекав, що скаже "Атлетіко". Начебто хотіли-хотіли. У підсумку я не зміг чекати так довго, тому що дружина тоді була вагітна. Я нудьгував, переживав. Їй було важко. Хотів як можна швидше вирішити питання з командою і повернутися додому. Тут мені повідомляє агент, що "Севілья" не проти тебе підписати. Я довго не думав. Зустрівся з президентом на наступний день, погодився, тому що я бачу перспективи".

"Коноплянка вже зараз розуміє іспанську майже так само, як я. Його важлива риса - вміння швидко навчатися. Він вже сам починає розмовляти. Дані Алвес, Кануте, Ракітіч... Всім потрібен був якийсь час для адаптації. Нове місто, нова мова, нові друзі, нова роль в команді... Ми дуже спокійно працюємо з Коноплянкою, і тренер зараз задоволений його прогресом", - зазначив спортивний директор "Севільї" Рамон Мончі.

Сам Коноплянка зізнався, що йому з мовою допомагає гравець "Севільї" Ніко Пареха: "Дуже дружний колектив в "Севільї", вони мені дуже допомогли. Є Ніко Пареха, він був у "Спартаку", нормально знає російську, трохи допоміг мені".

Нагадаємо, на рахунку Коноплянки 8 забитих м'ячів і 6 гольових передач у складі "Севільї" в поточному сезоні. Свій останній на даний момент гол українець забив гол у березні у матчі проти "Вільярреала".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі