Колишній радянський футболіст вважає, що гравці не повинні отримувати мільйони, коли "солдати босі"

Поділитися
Колишній радянський футболіст вважає, що гравці не повинні отримувати мільйони, коли "солдати босі" Решко назвав нинішній формат чемпіонату оптимальним © Dynamo.kiev.ua
Екс-гравець збірної СРСР Стефан Решко висловився щодо проблем українського футболу.

Відомий у минулому футболіст київського "Динамо" і збірної СРСР, а також футбольний функціонер Стефан Решко вважає, що проблемні українські клуби повинні переглядати контракти своїх гравців, щоб мати можливість розрахуватися з ними. В іншому випадку по відношеню до таких клубів повинні застосовуватися санкції.

"Проблемні клуби завжди були. Що ж робити, коли в країні величезні проблеми, немає грошей. Ось наші солдати босі воюють на Донбасі, а ви кажете, що футбол без грошей. Звичайно, розраховуватися з футболістами потрібно, "Говерла" вже рік не отримує зарплати, а ще грає у футбол... Футболістів закарпатської команди можна назвати героями. В такому випадку потрібно переглядати контракти, домовлятися про зниження зарплати, а якщо не вдається домовитися, то розривати угоди. Якщо ж клуб бере на себе зобов'язання, а потім їх не виконує, то до нього потрібно застосовувати санкції... Нам не вистачає грошей на тепловізори, які можуть врятувати життя солдатам. А в цей час футболісти отримують по кілька мільйонів доларів на рік. Це ненормально", - сказав Решко в інтерв'ю виданню "Вголос".

Крім "Говерли" серйозну заборгованість перед гравцями має харківський "Металіст", який не платив зарплату своїм працівникам вже 9 місяців. Також повідомлялося, що мають борги "Чорноморець", "Волинь", "Зоря", "Карпати", запорізький і донецький "Металурги".

Крім того, Решко позитивно висловився з приводу збереження минулорічної схеми чемпіонату (14 команд у два кола). За його словами, у 1969 році в СРСР вже застосовувалася схема розподілу команд на сильних і слабких. При цьому цікаво, на думку колишнього футболіста, було тільки у верхній частині таблиці, а на матчі інших команд приходило по тисячі вболівальників.

"На сьогодні це оптимальна схема проведення чемпіонату. Ігор протягом сезону достатньо: матчі чемпіонату, Кубку, збірної, єврокубкові поєдинки. А прохідні ігри, про які говорять представники "Шахтаря", завжди були. Від цього нікуди не дінешся. Луческу не вистачає хороших ігор в чемпіонаті? Так не треба було своїм гравцям, відданим в оренду "Зорі", забороняти грати проти "Шахтаря", тоді б була цікава гра", - підкреслив Решко.

Нагадаємо, бажання "гірників" проводити чемпіонат спершу у два кола, а потім за схемою плей-офф "4-4-6" підтримала лише "Зоря". Після засідання клубів УПЛ "Шахтар" в особі генерального директора Сергія Палкіна висловлював невдоволення затвердженим форматом. А київське "Динамо" виступило за розширення чемпіонату до шістнадцяти клубів, але не в цьому сезоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі