Хокейна збірна Росії у формі "СССР" програла Фінляндії

Поділитися
Хокейна збірна Росії у формі "СССР" програла Фінляндії © Leijonat
Надіти червоні светри збірної СРСР росіян попросили фіни. У підсумку, "суомі" розібралися з опонентом, завдавши їм впевнене поразки в рамках хокейного Евротура.

Збірна Росії з хокею в рамках етапу змагань чотирьох команд Євротур Фінляндії поступилася 0:3 в Тампере. Особливість поєдинку полягала в тому, що в першому періоді росіяни вийшли на лід у светрах СССР, і зробили це на прохання господарів.

Таким нестандартним чином фіни хотіли відзначити 50-річчя відкриття першої критої льодової арени в країні, а також проведення першої світової першості. До речі, півстоліття тому радянська збірна виграла у Фінляндії 5:3, і ось тепер у "суомі" з'явився шанс сповна поквитатися за ту поразку.

Важко сказати, чи фіни були впевнені у своєму успіху, і отримали особливе задоволення від того, що можуть обіграти саме хокеїстів у формі СССР, чи це просто збіг, що не має нічого спільного з політичним підтекстом, але Фінляндії реванш вдався. Втім, забивали голи місцеві хокеїсти вже супернику в светрах Росія.

На початку другого періоду Томмі Хухтала відкрив рахунок, а в третьому періоді фіни дотиснули суперника, закинувши дві шайби. Одна з них влетіла вже у порожні ворота.

У минулому сезоні саме Фінляндія виграла Євротур - змагання, в яких крім неї і Росії виступає Швеція і Чехія. Зараз же фіни поки далекі від перемоги, так як попередні етапи вигравала Росія і Чехія, проте тренерський штаб "суомі" використовує турнір для награвання складу перед чемпіонатом світу. Нагадаємо, що він відбудеться в травні в чеських Празі і Остраві.

Примітно, що саме Фінляндії збірна Росії з тріском програла на домашній Олімпіаді в Сочі. Фіни зупинили господарів льоду в 1/4 фіналу, обігравши їх 3:1.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі