"Хімік" став першою командою Суперліги, що пройшла "регулярку" без поразок

Поділитися
"Хімік" став першою командою Суперліги, що пройшла "регулярку" без поразок "Хімік" виграв 29 матчів поспіль © БК Химик
Чемпіонат України з баскетболу підійшов до завершальної стадії. Нинішній сезон ознаменувався тривалої переможною серією южненського "Хіміка".

У поєдинку проти БК "Київ" южненський "Хімік" оформив тридцяту перемогу поспіль у Суперлізі. Южненці розгромили суперника 109:58 на виїзді, і зуміли побити відразу декілька рекордів.

Команда Карліса Муйжниекса побила рекорд маріупольського "Азовмашу" в 29 перемог поспіль, встановлений в сезоні 2003/04. Зрозуміло, крім цього, "Хімік" встановив раніше недосяжну планку за відсотком перемог в регулярному чемпіонаті. До цього 100% перемог не домагався ніхто.

Попереднім рекордом (96,2%) володіли на двох Азовмаш " і БК "Київ", які закінчили сезон 2005/06, набравши по 25 перемог і однієї поразки. Крім того, в сезоні 2007/08 БК "Київ" також програв лише раз протягом "регулярки", але перемог у нього було "всього" 21. Таким чином, нуль поразок "Хіміка" - це також рекорд всіх чемпіонатів України, починаючи з 1992-го року.

Також додамо, що історично перемога в регулярному чемпіонаті Суперліги далеко не гарантує завоювання титулу. В історії українського баскетболу серія плей-офф в елітному дивізіоні розігрувалася 20 разів, але при цьому лише 12 разів її переможець збігався з переможцем "регулярки".

Читайте також: "Будівельник" другий сезон поспіль завоював Кубок України

Нагадаємо, в 2014-му році "Хімік" перший раз у своїй історії став переможцем регулярного чемпіонату Суперліги, однак у фіналі плей-офф южненськая команда поступилася "Будівельнику". До речі, одне поразки в нинішньому сезоні "моряки" зазнали саме від киян: у півфіналі Кубка України підопічні Віталія Чернія здолали принципового опонента, і в підсумку заволоділи трофеєм, залишивши южненців ні з чим.

"Хімік" узяв своєрідний реванш, вигравши у "будівельників" у передостанньому матчі "регулярки" 66:61. Судячи з усього, суперникам доведеться ще раз в нинішньому сезоні з'ясувати стосунки в очному протистоянні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі