"Хімік" став чемпіоном Суперліги, пройшовши весь сезон без поразок

Поділитися
"Хімік" став чемпіоном Суперліги, пройшовши весь сезон без поразок "Хімік" вперше в історії став чемпіоном Суперліги © БК Днепр
У фінальній серії до трьох перемог южненці прогнозовано здолали дніпропетровське "Дніпро".

Южненський "Хімік" вперше в історії став чемпіоном Суперліги-2014/15. У фінальній серії до трьох перемог переможці регулярного чемпіонату не залишили шансів дніпропетровському "Дніпру". Южненці виграли всі три поєдинки, пройшовши таким чином весь чемпіонат без жодної поразки.

Переможну крапку в серії команда Карліса Муйжниекса поставила в Дніпропетровську, розгромивши дніпрян 81:41.

Суперліга. Фінал (серія до трьох перемог)

Дніпро - Хімік - 41:81 (17:25, 10:19, 7:18, 7:19)

Перший матч - 73:80, другої - 61:87.

Рахунок у серії: 0-3.

"Хімік" вперше в історії завоював золото. Раніше в активі команди з берегів Чорного моря були лише комплекти срібних (минулий сезон) та бронзових нагород. Перший раз стали срібними призерами і дніпряни.

Фінальна серія перетворилася для "Хіміка" не те щоб легку прогулянку, але досить спокійне і контрольоване протистояння. Схоже, що дніпряни віддали всі сили на півфінал, і чинити гідний опір супернику їм вдавалося лише місцями. У южненців все було налагоджено майже до автоматизму: атаки, захист, а головне - команда Муйжниекса мала мотивацію стати чемпіоном. Адже в минулому сезоні вона зупинилася в кроці від заповітної золота, поступившись "Будівельнику".

Втім, був би "Будівельник" у своїх найкращих кондиціях під час півфіналу плей-офф, золото б точно не дісталося "Хіміку" так легко. На ділі ж вийшло, що внутрішні проблеми (борги по зарплаті) не дозволили киянам показати свою гру в протистоянні з "Дніпром".

Читайте також: "Будівельник" вперше в сезоні обіграв "Хімік", вийшовши до фіналу Кубка України

Як би там не було, але нинішній сезон у Суперлізі виявився одним з найбільш слабких, якщо оцінювати його за конкурентної складової. Проблеми, які вразили по ходу турніру "Одесу", "Ферро", "Говерлу", недостатнє фінансування в інших командах, політична ситуація в країні, все це наклало відбиток на розстановку сил в першості. До речі, "Хімік" і "Черкаські Мавпи" в плей-офф виявилися єдиними командами з легіонерами в складі. Саме завдяки вдалим діям захисника Дерека Нидэма і атакуючого гарда Рамона Мура южненці і домагалися необхідного результату.

Слід додати, що одного разу "Хімік" все-таки програв у нинішньому сезоні: у півфіналі Кубка України южненці поступилися "Будівельнику", який, зрештою, виграв трофей. В інших матчах "біло-зелені" розбивали суперників з різницею у кілька десятків очок.

Бронзові медалі напередодні дісталися "Будівельнику": підопічні Віталія Чернія обіграли БК "Київ" - 90:85, здобувши перемогу в серії 3-1.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі