Харківські волейболісти відмовилися виступати у російському чемпіонаті

Поділитися
Харківські волейболісти відмовилися виступати у російському чемпіонаті © loko.pz.gov.ua
"Локомотив" із Харкова, який виступав у Відкритому чемпіонаті Росії, прийняв рішення залишити змагання. "У нинішній ситуації ми не можемо вчинити інакше", - кажуть у клубі.

Керівництво, гравці та тренери харківського "Локомотива", який вже кілька сезонів грає в російському чемпіонаті, заявили про відмову від участі у змаганнях.

"Тринадцятиразовий чемпіон України, десятиразовий володар Кубка країни, володар Кубка Європи 2004 року, учасник трьох сезонів серії плей-офф Відкритого чемпіонату Росії ВК "Локомотив" (Харків) змушений звернутися до спортивних організацій України і Росії і до своїх уболівальників зі спеціальною заявою. Ми з гіркотою констатуємо, що призупиняємо участь у Відкритому чемпіонаті Росії з волейболу у розпал сезону", - кажуть волейболісти у спеціальній заяві, розміщеній на офіційному сайті клубу.

"Прийняти це непросте рішення нас змушує політична ситуація навколо України. Напевно, не варто перераховувати різні аспекти становища в цілому, які примусили нас прийняти таке рішення.
Не приховуємо, що участь в найсильнішому клубному чемпіонаті світу - це не лише безцінний досвід, але і просто мрія кожного волейболіста, а також величезне зростання популярності улюбленого виду спорту в нашій країні".

Волейболісти пояснили, що тепер зосередяться на національних змаганнях та іграх за збірну, адже саме гравці харківської команди складають її кістяк. До речі, українська збірна на початку січня була за крок від потрапляння на чемпіонат Європи, однак не витримала конкуренції з сильними командами у відбірному турнірі.

Як би там не було, але у "Локомотиві" кажуть, що їхнє рішення не могло бути іншим в нинішніх важких умовах.

"ВК "Локомотив" чудово розуміє, що цей крок пов'язаний із величезною відповідальністю перед нашими вболівальниками, але в нинішній ситуації ми не можемо вчинити інакше", - йдеться в заяві.

Зазначимо, що після 13 зіграних матчів харків'яни розмістилися у середині турнірної таблиці чемпіонату - на 10-му місці.

22 лютого харківські волейболісти вийшли на матч у Москві з місцевим "Динамо" з жалобними пов'язками у пам'ять про загиблих у політичних протистояннях у столиці України.

Примітно, що ще одна українська команда, яка виступає фактично у російській лізі - хокейний "Донбас" - навпаки повідомив про те, що продовжить грати у Континентальній хокейній лізі. Також виступає в молодіжній фарм-лізі КХЛ і донецька "Молода Гвардія". !zn

Читайте також:

Збірна України може відмовитися від участі у Паралімпіаді в Сочі-2014

Російський тренер "Донбасу" закликав не вірити "інформаційній війні"

Збірна України відмовилася летіти на Кіпр грати товариський матч - футболісти з народом

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі