Григорій Суркіс проти відмови збірної України від участі на ЧС-2018 в Росії

Поділитися
Григорій Суркіс проти відмови збірної України від участі на ЧС-2018 в Росії Суркіс проти бойкоту ЧС-2018
Віце-президент УЄФА впевнений, що відмова від виступу в кваліфікації російського мундіалю став би серйозним ударом по майбутньому національної команди.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, який у березні був переобраний у новий склад виконкому організації, висловив своє ставлення до можливого бойкоту чемпіонату світу.

За словами футбольного чиновника, збірна України повинна приймати участь у кваліфікації турніру:

"По суті відмова від участі у кваліфікації – це два роки самоізоляції, без будь-яких міжнародних матчів і, зрозуміло, різка здача позицій в рейтингу ФІФА. Ще це означало б також розвал збірної країни, яку потім довелося б відтворювати заново, як це вже було на початку 1990-х. Хіба це не було б ударом по репутації національної асоціації? ".

"Якщо ви дійсно стурбовані майбутнім національного футболу, тоді у вас не повинно виникати питання з приводу того, чому нова адміністрація ФФУ не відкликала раніше надіслану заявку на участь в ЧС-2018 – це було б рівноцінно призупиненню членства у ФІФА. Все очевидно".

"А емоційний стан більшої частини нашої публіки дійсно такий, що багато хто готовий відмовитися від ЧС-2018, а далі – будь що буде. Ви думаєте, радикальні настрої не гуляли і в коридорах Будинку футболу? Але я вважаю, що при будь-яких обставинах професіонали, насамперед, повинні керуватися розумом, а не одними емоціями. Лише в такому випадку ми будемо почуті всіма членами міжнародної футбольної сім'ї. Світу повинна бути зрозуміла аргументація і логіка дій ФФУ. І артикулювати її необхідно теж на зрозумілій футбольному світу мові", - сказав Григорій Суркіс.

Читайте також: ЗМІ: Блаттер не залишиться президентом ФІФА

Кілька місяців тому бойкотувати змагання запропонував колишній глава Футбольної асоціації Англії Девід Бернстейн. Однак мотивацією цього рішення став не політичний стан навколо Російської Федерації, а бюрократизм і підозра в корупції Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі