Григорій Суркіс підтримав Платіні після його відставки

Поділитися
Григорій Суркіс підтримав Платіні після його відставки Суркіс не вірить у винність Платіні © Спорт-Экспресс в Украине
Віце-президент УЄФА не сумнівається, що французький функціонер ні в чому не винен.

Мішель Платіні пішов у відставку з поста президента УЄФА після того, як Спортивний арбітражний суд (CAS) не задовольнив апеляцію, а термін його дискваліфікації був скорочений з шести до чотирьох років.

За словами Григорія Суркіса, француз став жертвою "змови" через свою реформаторську діяльність:

"З величезним розчаруванням я сприйняв рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни усунути Мішеля Платіні від будь-якої футбольної діяльності на чотири роки і подальшу за цим заяву президента УЄФА про намір піти у відставку. Жодною мірою не піддаючи сумніву компетентність САС як вищого дисциплінарного органу світового спорту, я, тим не менш, відмовляюся визнати справедливим той факт, що один з кращих організаторів в історії європейського футболу, видатний реформатор і стратег, а також просто жива легенда Гри не зможе займатися справою всього свого життя протягом такого довгого періоду

Я до сих пір впевнений, що Мішель Платіні став жертвою змови людей, які панічно боялися його ідей і прагнень, спрямованих на очищення світового футболу від корупції. Внаслідок віроломних і ретельно продуманих інтриг вони просто позбавили його реальних можливостей виправдати себе в рамках футбольних і спортивних інстанцій. Тому я вітаю його намір продовжити боротьбу в інших судових органах Швейцарії. Це мужній крок, і я щиро бажаю Мішелю Платіні в найкоротші терміни очистити своє добре ім'я і репутацію", - говориться в заяві Суркіса.

"Нагадаю, що за ініціативи президента УЄФА були реформовані існуючі міжнародні турніри і запущені нові змагання, що стрімко набирають популярність. Ліга чемпіонів УЄФА і чемпіонат Європи взагалі б'ють усі рекорди за рівнем інтересу та прибутковості".

"Нарешті, ми в Україні ніколи не забудемо підтримку Мішеля Платіні в період підготовки нашої країни до проведення фінальної частини Євро-2012".

Нагадаємо, спочатку Комітет з етики ФІФА відсторонив Платіні, а також екс-президента ФІФА Зеппа Блаттера від футболу на вісім років. Пізніше Апеляційний комітет скоротив цей термін до шести років. Причиною цього послужив переказ 2 мільйонів франків від ФІФА на рахунок Платіні в 2011 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі