Футболіст збірної України Ракицький перейшов у російський "Зеніт"

Поділитися
Футболіст збірної України Ракицький перейшов у російський "Зеніт" Ракицький - гравець "Зеніта" © twitter.com
Трансфер українця в пітерський клуб відбувся офіційно.

Сьогодні, 28 січня, офіційний сайт російського "Зеніту" оголосив про трансфер футболіста збірної України та донецького "Шахтаря" Ярослава Ракицького.

Контракт розрахований на 3,5 роки. 29-річний українець буде виступати під 44-м номером, як і в "Шахтарі".

twitter.com

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що загальні витрати на перехід без урахування зарплати футболіста складуть 12 мільйонів євро. Нагадаємо, захисник є вихованцем "гірників" і всю свою ігрову кар'єру провів у складі донецького клубу, дебютувавши за нього в 2009 році.

Ярослав Ракицький провів у всіх турнірах цього сезону за "Шахтар" 16 матчів і забив один гол.

Свою думку з цього приводу вже висловлював раніше екс-капітан "Карпат" Ігор Кульчицький:

"Головний тренер збірної України повинен віддавати перевагу гравцям-патріотам. Знаєте, дуже боляче було дивитися, як всі співають гімн, а Ярослав Ракицький не співає. Таке враження, що він чужорідне тіло в команді. За збігом обставин в матчі з Німеччиною нас підвів саме футболіст, якому байдужа доля України. Сепаратист-Ракицький "привіз" нам штрафний, з якого німці відкрили рахунок, а потім невідомо де був, коли Швайнштайгер забивав другий гол. Ракицький в будь-який момент нас зрадить. Згадайте моє слово: він перейде в табір "Зеніта" слідом за Луческу", - цитує Кульчицького "Футбол 24".

Крім того, розкритикував рішення захисника переїхати в Росію і його поведінку в цілому колишній прес-аташе національної команди Ігор Мірошниченко, звинувативши футболіста в сепаратизмі:

"Я переконаний, що в українському футболі немає незамінних зірок. До збірної беруть Ракицького - відвертого сепаратиста, українофоба, якого повинні викликати на допити в СБУ, а не в збірну. І нам кажуть, що на його позицію немає гідної заміни. Я впевнений, що молоді хлопці, які мають патріотичні почуття і борються за Україну, виглядали б не гірше за нього.

Він розповідає про Донецьк, який для нього вище за Україну. Я не знаю жодного українця, який би сказав, що його будка може бути цінніше, ніж українська держава. По-друге, це людина, яка принципово ніколи не співає гімн, тому що його зневажає. Це людина, яка вважає, що Донецьк - це не Україна, а росіяни - нам брати ".

Відзначимо, Ярослав Ракицький відомий тим, що перед матчами збірної не співає гімн України, чим викликає велике невдоволення уболівальників в інтернеті.

"Чому не співаю гімн? Просто не співаю і все. Слова, звичайно, знаю. Забобонів з приводу цього ніяких немає, все нормально. Просто не співаю, налаштовуюся на гру, слухаю, як люди співають", - зізнавався в інтерв'ю Ракицький.

Раніше повідомлялося про те, що наставника "Шахтаря" Фонсеку хотіли бачити в Росії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі