Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Росії, Росберг не зумів закінчити гонку

Відео
Поділитися
Формула-1: Хемілтон виграв Гран-прі Росії, Росберг не зумів закінчити гонку Хемілтон на 66 очок випереджає Феттеля © F1News
Британський автогонщик відсвяткував перемогу вже в дев'ятий раз в сезоні.

Гран-прі Росії завершився черговою перемогою Льюїса Хемілтона. Чинний чемпіон світу другий рік поспіль виграв у Сочі і здобув 42-у перемогу в кар'єрі.

Першу позицію на старті кваліфікації завоював Ніко Росберг, проте сама гонка склалася для німця невдало. Вже на сьомому колі він вибув з боротьби через проблеми з педаллю газу. Після цього гонку очолив Хемілтон і лідерство вже не втратив.

Другим фінішував Себастьян Феттель, завдяки чому обігнав Росберга в особистому заліку. На третє місце піднявся пілот "Форс Індії" Серхіо Перес, для якого це був перший подіум у сезоні.

Autosport.com

Крім того, етап в Сочі запам'ятався моторошної аварією пілота "Лотуса" Ромена Грожана. Француз на великій швидкості врізався в стіну. На щастя, гонщик не постраждав.

В особистому заліку Хемілтон вже на 66 очок випереджає найближчого переслідувача, яким тепер став Феттель. При цьому максимальна кількість балів, яку можна заробити в останніх гонках сезону - 100. Вже за підсумками наступної гонки британець може достроково завоювати чемпіонський титул.

Читайте також: Феттель виграв Гран-прі Формули-1 в Угорщині

У Кубку конструкторів у "Мерседеса" 531 очко, у "Феррарі" - 365, у "Вільямса" - 220. "Мерседес" вже виграв цей сезон.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі