Формула-1: 18-річний Ферстаппен виграв Гран-прі Іспанії

Поділитися
Формула-1: 18-річний Ферстаппен виграв Гран-прі Іспанії Ферстаппен випередив пілотів "Феррарі" © F1news.ru
Нідерландець став наймолодшим переможцем в історії Гран-прі "Королівських гонок".

В Іспанії відбувся п'ятий етап чемпіонату Формули-1. Його переможцем став 18-річний нідерландський гонщик "Ред Булл" Макс Ферстаппен, який перед цим замінив в команді росіянина Данила Квята.

Вже на першому колі гонки вибули головні фаворити - Ніко Росберг і Льюїс Хемілтон. Британець після невдалої спроби обгону зачепив німця, і обидва боліди вилетіли з траси. Таким чином, Росберг втратив шанси виграти восьму гонку поспіль.

Після сходу лідерів Ферстаппен опинився на другій позиції, але у другій частині гонки виявився попереду Даніеля Ріккардо. Другим до фінішу в результаті прийшов Кімі Райкконен, третім - ще один представник "Феррарі" Себастьян Феттель.

Ферстаппен став наймолодшим переможцем Гран-прі в історії Формули-1. Він здобув перемогу в гонці у віці 18 років, 7 місяців і 11 днів. Попередній рекорд належав Себастьяну Феттелю - він виграв Гран-прі Італії 2008 року у віці 21 рік, 2 місяці і 11 днів.

"Я не можу в це повірити! Гонка пройшла відмінно, і я повинен подякувати команді за те, що надала мені чудову машину. Неймовірні відчуття, адже я здобув перемогу в першій же гонці за "Ред Булл"! Думаю, батько може мною пишатися, адже він дуже багато мені допомагав ще з тих пір, коли я був зовсім юним", - сказав Ферстаппен.

Читайте також: Формула-1: Хемілтон став триразовим чемпіоном світу

В особистому заліку лідерство зберігає Росберг, у якого 100 очок. 61 очко тепер у Райкконена, 57 у Хемілтона. У Кубку конструкторів "Мерседес" на 48 очок випереджає "Феррарі" і на 63 - "Ред Булл".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі